vestnik

(POMURSKI NOGOMET) Dober začetek za kluba, ki sta novo sezono začela v višji ligi

Vestnik.si, 23. 8. 2022
Niko Časar
Polana je visoko premagala Veržej. Fotografija je simbolična.
Šport

Na nogometnih zelenicah širom Pomurja se je spet začelo dogajati zares. Preverite rezultate.

Minuli vikend se je začela nova sezona v Pomurski nogometni ligi. Polana je visoko s 6 : 1 premagala Veržej, Rakičan je doma z 2 : 4 izgubil z Odranci, o čemer smo že poročali, novinec Prekmurec Dobrovnik je z 2 : 1 ugnal Grad, Radgona je remizirala s Kemo Puconci z 0 : 0, Čarda Martjanci in Radenska Slatina sta se razšla z 2 : 2, Tromejnik Montpreis je bil z 0 : 2 poražen proti Aluvarju iz Gančanov, Turnišče je z 0 : 1 klonilo proti Črenšovcem, Hungarikum Olimpija pa je minimalno izgubila proti Hotizi. 

nk-rakičan, nk-odranci, nogomet
NIko Časar
Nk Rakičan-Nk Odranci

Pari 2. kroga so: Veržej - Hotiza, Črenšovci - Hungarikum Olimpija (v soboto ob 17. uri), Aluvar Gančani - Turnišče, Radenska Slatina - Tromejnik Montpreis, Kema Puconci - Čarda Martjanci, Grad - Radgona, Odranci - Prekmurec Dobrovnik, Polana - Rakičan (vse v nedeljo ob 17. uri). 

S tekmami prvega kroga se je začela tudi 1. medobčinska nogometna liga Murska Sobota. Serdica Kleparstvo Šinko je s 7 : 0 premagala Lipo, Cankova je doma z 1 : 4 izgubila proti Dokležovju, ŠD Bogojina je bila s 6 : 1 boljša od Tišine, povratnik ŠNK Bakovci so s 5 : 4 ugnali Apače, ŠD Aqua Ižakovci je z minimalnih 1 : 0 slavilo s Šalovci, Cven je bil s 3 : 0 boljši od Goričanke, Hodoš in Roma pa sta remizirala z 2 : 2. 

Pari drugega kroga so: Apače - Aqua Ižakovci (v soboto ob 16. 30), Goričanka - Hodoš, Šalovci - Cven, Tišina - ŠNK Bakovci, Dokležovje - ŠD Bogojina, Lipa - Cankova, ŠD NK Križevci - Serdica Kleparstvo Šinko (vse v nedeljo ob 16.30), Roma je prosta. 


Tekmovanje v 1. medobčinski nogometni ligi Lendava se bo pričelo prihajajoči vikend. Pari uvodnega kroga so: Nedelica - Graničar (v nedeljo ob 10.30), Kobilje - Nafta veterani, Malibu Panonija GA-KA - Čentiba, Mostje - Bistrica. 

pomurski-nogomet rezultati pari