vestnik

(POMURSKI NOGOMET) Radgona in Veržej remizirala, Križevci z zmago prevzeli vodstvo

Vestnik.si, 4. 10. 2022
Niko Časar
Gančani so slavili tudi v zadnjem krogu.
Šport

Preverite dogajanje na nogometnih zelenicah po Pomurju.

V pomurski nogometni ligi so bili na sporedu dvoboji 7. kroga. M-Trade Radgona in Veržej sta se razšla brez zadetkov, 0 : 0, Čarda Martjanci je s 4 : 3 premagala Prekmurec Dobrovnik, Tromejnik Montpreis je bil s 3 : 1 boljši od Rakičana, Turnišče je izgubilo z 0 : 4 s Polano, Hungarikum Olimpija je doma klonila z 0 : 3 z Odranci, Hotiza je bila z 2 : 1 boljša od Grada, Aluvar Gančani pa z enakim rezultatom Radensko Slatino. 

Hotiza je tudi po zadnjem krogu na vrhu lestvice z 21 točkami, sledijo Odranci z 18 in Polana s 17 točkami. Veržej in Kema Puconci na dnu lestvice imata po točko. 

Pari 8. kroga: Veržej - Radenska Slatina, Kema Puconci - Aluvar Gančani, M-Trade Radgona - Čarda Martjanci (vse v soboto ob 15.30), Rakičan - Turnišče (v nedeljo ob 10.30),Grad - Črenšovci, Odranci - Hotiza, Polana - Hungarikum Olimpija, Prekmurec Dobrovnik - Tromejnik Montpreis (vse v nedeljo ob 15.30). 

V 1. medobčinski nogometni ligi Murska Sobota so bile prav tako odigrane tekme 7. kroga. Rezultati so: ŠNK Bakovci - Cankova 4 : 2, ŠD Aqua Ižakovci - Serdica Kleparstvo Šinko 0 : 0, Cven - Mlinopek Križevci 1 : 3, Hodoš - Lipa 7 : 0, Roma - Dokležovje 1 : 2, Goričanka - Tišina 1 : 3, Šalovci - Apače 0 : 3. 

nk križevci, nogomet
FB NK Križevci
Križevci so na derbiju ugnali Cven.

Vodstvo na lestvici so z zmago na derbiju s Cvenom prevzeli Križevci. Vsi zadetki na tekmi so padli v drugem polčasu. Povedli so Križevci v 61. minuti preko Aljoše Vöroša, dve minuti zatem je Cven izenačil z zadetkom Jerneja Tršovca, zmagovalec pa je bil odločen v 81. in 82. minuti, ko sta za goste zadela Aljaž Potočnik in Jan Kramberger.

Križevci so doslej zbrali 18 točk, Cven jih ima 16, Hodoš na tretjem mestu 14. Na dnu lestvice je Lipa brez točke. 

Pari 8. kroga: Cankova - ŠD Aqua Ižakovci (v soboto ob 15.30), Lipa - Roma, ŠD Bogojina - ŠNK Bakovci (obe v nedeljo ob 10.30), Tišina - Šalovci, Dokležovje - Goričanka, Mlinopek Križevci - Hodoš, Serdica Kleparstvo Šinko - Cven (vse v nedeljo ob 15,30), Apače so proste. 

V 1. medobčinski nogometni ligi Lendava so bile odigrane tri tekme 3. kroga. Graničar je s 6 : 1 premagal Nafto veterane, Nedelica in Čentiba sta se razšla z 1 : 1, Malibu Panonija GA-KA pa je bila s 6 : 4 boljša od Mostja. Tekma med Kobiljem in Bistrico ni bila odigrana. 

Graničar z 12 točkami ostaja na prvem mestu, na drugem Kobilje z desetimi točkami, na tretjem z enakim izkupičkom Mostje. 

Pari 7. kroga: Nafta veterani - Nedelica (v nedeljo ob 10. uri), Mostje - Graničar, Bistrica - Malibu Panonija GA-KA, Čentiba - Kobilje (vse v nedeljo ob 15.30). 

pomurski-nogomet izidi 1.-mnl-ms 1.-mnl-lendava PNL