vestnik

(FOTO) Pomurski obračun dobile Ljutomerčanke

Vestnik.si, 15. 1. 2021
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : ŽOK Ljutomer
Šport

V zaostali tekmi 9. kroga 1. B državne lige za odbojkarice so igralke ŽOK Sobota gostile ŽOK Ljutomer. Ljutomerčanke so bile boljše s 3 : 1.

ŽOK Sobota - ŽOK Ljutomer 1 : 3 (16 : 25, 25 : 16, 22 : 25, 19 : 25).
Murska Sobota, dvorana OŠ II, brez gledalcev, sodnika: Domen Gujtman, Franc Mesarič.

žok-sobota, žok-ljutomer, odbojka, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : ŽOK Ljutomer

ŽOK Sobota: Babič (C) 1, Saje 11, Weingerl, Črnko (L), Demirtas (L), Krajcar 10, Puklavec 8, Klement 7, Kuhar A. 8, Marton 9, Flegar, Zelko. Trener: Davorin Čeleš. Pomočnik: Miha Žalig.
ŽOK Ljutomer: Makoter (C) 3, Stavbar, Stanković 4, Petek 12, Kolmanič Ana 7, Sakovič 14, Mikl (L), Oletič, Pintarič 12, Kutnjak, Banfi 3, Kosi, Kolmanič Anja. Trener: Bojan Novak.
V zaostali tekmi 9. kroga so domačinke ŽOK Sobota gostile igralke ŽOK Ljutomer. Tako smo bili v Murski Soboti priča prvemu prekmursko-prleškemu derbiju.
Tekmo so bolje začele gostje iz Ljutomera in hitro povedle z 2 : 5. Domači trener Čeleš je tako posegel po svoji prvi minuti odmora. Igralk ŽOK Ljutomer to ni dosti ustavilo in so še naprej igrale svojo igro ter držale prednost treh do štirih točk vse do 11. točke, ko so se jim domačinke približale na točko zaostanka. Z dobrim servisom Adele Pintarič so spet hitro pobegnile na pet točk prednosti, ko je domači trener vzel še drugo minuto odmora. Gostje so še naprej stopnjevale tempo in večale prednost. Set so tako rutinirano pripeljale do konca.

žok-sobota, žok-ljutomer, odbojka, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : ŽOK Ljutomer

Tudi drugi niz je v začetku ponudil podobno predstavo kot prvi. Domačinke so poskušale z globokimi, močnimi servisi onemogočiti podaje na prvi tempo, kjer sta bili učinkoviti Barbara Petek in Adela Pintarič. A so ob tem tudi več grešile na servisu. Prednost gostij je bila tako spet tri točke. Domačinke se seveda niso predale in so z nekaj odličnimi servisi Klementove, Krajcarjeve in Martonove vsilile svojo igro in začele zmanjševati zaostanek. Pri izenačenju na 12 : 12 je gostujoči trener Novak vzel minuto odmora. Gostiteljice so še naprej pritiskale in trener Novak je posegel še po menjavi organizatork, nato pa še na mestu sprejemalk, ko je Kutnjakovo zamenjala še lani igralka ŽOK Sobota Ana Kolmanič. A domačinke se niso ustavile in so še naprej večale prednost. Gostje niso našle načina, kako ustaviti igralke ŽOK Sobota in te so drugi set zmagale s 25 : 16.

žok-sobota, žok-ljutomer, odbojka, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : ŽOK Ljutomer

Najbolj razburljivo igro na tekmi je ponudil tretji set, ki so ga bolje začele gostje, a so nato v teku setu domačinke obrnile igro sebi v prid. Obe ekipi sta bili večino seta rezultatsko skupaj, saj nobena ekipa ni naredila občutne razlike. Pri 14. točki so vseeno gostje pobegnile na štiri točke prednosti, ko je trener Davorin Čeleš namesto domače korektorice Katje Saje poslal v igro kapetanko Ano Babič. A to ni dosti pomagalo in Sajetova se je vrnila v igro. Gostje so še naprej držale razliko in ko je že kazalo na gladko zmago, so se pri set žogi gostij, predvsem po dobrih servisih Martonove, domačinke približale na dve točki zaostanka. A na koncu so bile vseeno bolj zbrane igralke Ljutomera, ki so povedle z 2 : 1 v setih.

žok-sobota, žok-ljutomer, odbojka, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : ŽOK Ljutomer

V četrtem setu je bilo za pričakovati, da se bosta obe ekipi spet borili za vsako točko. V začetku sta bili dokaj skupaj in nobena ekipa ni naredila razlike. Pri 10. točkah domačink je gostujoči trener vzel prvo minuto odmora in ko so gostiteljice še naprej napadale in ušle za štiri točke prednosti, še drugo minuto odmora. Pri 14 : 8 je trener Novak zamenjal še organizatorko Stavbarjevo z Moniko Banfi. Domačinke so še naprej držale prednost, a so se pri 16 : 13 gostje vseeno prebudile in začele zmanjševati zaostanek. Domačinke niso našle odgovora na napade in servise gostij in tako po dobrem začetku vseeno izgubile četrti set in posledično tudi tekmo.

žok-sobota, žok-ljutomer, odbojka, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : ŽOK Ljutomer

Ne glede na rezultat smo v Murski Soboti videli dobro odbojko. Tudi prvi derbi med gostjami iz Ljutomera in domačinkami je upravičil pričakovanja, saj sta se obe ekipi do konca borili za vsako točko. Na koncu so bile vseeno boljše gostje in jim gre čestitati za zmago. Domačinkam ne gre zameriti poraza, saj so prikazale eno najboljših iger v tej sezoni.

žok-sobota, žok-ljutomer, odbojka, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : ŽOK Ljutomer

odbojka žok-sobota žok-ljutomer 1-:-3