vestnik

Izbirajo se najboljši nogometaši sezone. Komu trenutno kaže najbolje?

Vestnik, 13. 7. 2020
Aleš Cipot
Letošnji najboljši nogometaš sezone in idealna enajsterica bodo znani 22. julija.
Šport

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) izbira najboljšega nogometaša in najboljšo enajsterico v sezoni 2019/2020.

Letos, v 16. izboru najboljših nogometašev sezone, bodo izbrali le najboljše v 1. slovenski nogometni ligi, zaradi prekinitve sezone pa ne bo glasovanja za najboljše v 2. slovenski nogometni ligi in v 1. ženski slovenski ligi. Širša javnost lahko za svoje favorite glasuje od 11. julija naprej, predvidoma jutri pa bo znan širši izbor najboljših po igralnih pozicijah. Takrat boste lahko izbirali med tremi vratarji, osmimi obrambnimi igralci, šestimi vezisti in šestimi napadalci. Spletno glasovanje za nominirance bo potekalo do 20. julija. 

V končno odločitev bodo poleg glasov javnosti oziroma navijačev (25 %), vključeni še mediji (25 %), polovico glasov pa bodo prispevali člani SPINS-a. Predvidoma jutri naj bi bil objavljen tudi širši seznam najboljših trenerjev sezone. Tudi pri tej odločitvi bodo sodelovali javnost in mediji ter trenerji, saj SPINS sodeluje z Zvezo nogometnih trenerjev Slovenije. Preko te bo po podatkih SPINS-a v glasovanje vključenih približno 700 trenerjev z UEFA A in UEFA PRO trenersko usposobljenostjo. 

Letos posebne slovesnosti ne bo, bodo pa nagrade najboljšim nogometašem in trenerju sezone podeljene na zadnjih tekmah v letošnji sezoni, to bo 22. julija.

Trenutni rezultati glasovanja, ki jih lahko sproti spremljate TU, kažejo, da je zaenkrat največ glasov navijačev za trenerja sezone dobil Murin strateg Ante Šimundža, kot igralec sezone pa trenutno najvišje kotira Mitja Lotrič iz NK Celja. V idealni enajsterici je po zdajšnjem številu glasov tudi sedem Murašev. 

V lanskem sezoni so najboljšo enajsterico sestavljali Matko Obradović, Tilen Klemenčič, Klemen Šturm, Saša Ivković, Martin Milec, Rudi Požeg Vancaš, Amir Dervišević, Senijad Ibričić, Luka Majcen, Rok Sirk in Jan Mlakar. 

777e20ba6a92411ef8cb7b6fefc0f60c
Jurij Kodrun
SPINS-ovi nagrajenci za sezono 2018/2019.

izbor-najboljših-nogometašev spins prva-liga