vestnik

Pred nadaljevanjem prvenstva vsi igralci na testiranje

D. N., 3. 6. 2020
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična
Šport

V petek bodo nogometaši Prve lige Telekom Slovenije nadaljevali s prvenstvom, vendar pa bodo morali pred tekmami 26. kroga opraviti obvezno testiranje na covid-19, je sporočila Nogometna zveza Slovenije (NZS).

Čeprav je bila epidemija v ponedeljek, 1. junija, v Sloveniji uradno preklicana, so je NZS v posvetovanju s slovensko zdravstveno stroko odločila, da bodo pred nadaljevanjem prvenstva nogometaši morali opraviti testiranja na covid-19. Kot so še sporočili iz krovne nogometne organizacije, bo izmed vsakega kluba prve lige testiranih med 30 do 35 članov, mednje pa bodo vključeni tako igralci s pravico nastopa kot klubsko osebje, ki je med tekmo na klopi za rezervne igralce. Testiranja bodo morali opraviti tudi sodniki, vse stroške testiranja pa bo krila NZS. V primeru potrjene okužbe bo NZS upoštevala priporočila stroke, posameznik pa bo moral v obvezno izolacijo. 

testiranje, laboratorij
Pixabay
Fotografija je simbolična
NZS še sporoča, da bodo testiranja izvedena danes. Polovica klubov bo testiranja opravila v Ljubljani, med njimi so Olimpija, Bravo, Domžale, Tabor Sežana in Triglav, druga polovica, med katerimi je poleg Maribora, Aluminija, Celja in Rudarja tudi Mura, pa bo testiranja opravila v Mariboru.  

testiranje prva-liga-telekom-slovenije plts