vestnik

(PRED TEKMO) V Rogaški Slatini dvoboj z Muro pričakujejo z obilo pozitivne energije

Robert Balantič, 16. 3. 2024
Martin Metelko
Pomerila se bosta 6. in 8. na lestvici.
Šport

Črno-beli prihajajo v 'krempljih' krize

»V Rogaški Slatini bo v času nedeljskega kosila igral prvi proti zadnjemu,« smo ob pogledu na spomladansko lestvico pozdravili Oskarja Drobneta … »Igrata šesti in osmi,« se je smehljaje odzval trener črno-belih iz zdraviliškega mesta in v resnem tonu nadaljeval: »Pred nami je še ena kvalifikacijska tekma. Za nas je takšna vsaka. Vsaka do konca prvenstva bo pomembna, ampak zdaj smo osredotočeni na Muro. Želim si, da bi zopet imeli podporo s tribun. Podobno, kot je bilo proti Radomljam in med tednom v Kidričevem. Potem je mogoče vse.«




Lovci so postali plen


Po sijajnem nizu rezultatov je ozračje med navijači evforično, v slačilnici je bolj mirno, življenje poteka po ustaljenih tirnicah. »Ko so rezultati, ko je kemija, ko je dobro vzdušje, seveda ni težko delati, ampak fantje se zavedajo, da nismo naredili še ničesar. Oziroma smo naredili veliko, ampak dela nikakor nismo dokončali. Postavili smo si dobro platformo za nadaljevanje, ujeli smo priključek. Če smo bili prej lovci, smo zdaj postali neke vrste plen. Zato bo drugače, pomembno je ostati na trdnih tleh in na vsaki naslednji preizkušnji dati vse od sebe,« opozarja 49-letni strokovnjak.
Glede na nastale razmere in stanje obeh ekip je Rogaška v vlogi favorita, so prepričani mnogi; nekdanji odlični napadalec pač ne. »Nikoli. Nikoli se ne moremo postaviti v vlogo favorita. Veličina kluba ima pomembno vlogo. Poleg tega zadnji rezultati ne odražajo moči Mure. Svojim igralcem ne bom dovolil, da bi razmišljali na drugačen način. Zame je Mura favorit,« je poudaril Oskar Drobne, ki bo znova lahko računal na Thalissona, tudi sam pa bo po odsluženi kazni rumenih kartonov spet na klopi. »Dva najbolj agresivna se vračata,« se je nasmejal trener Rogaške, ki sicer ni navdušen nad tem, kako je disciplinski sodnik NZS videl incident, ki ga je na tekmi z Radomljami zakuhal Uroš Korun, prav tako so ga zmotila nekatera pojasnila v zapisniku.

Nihče drug nam ne bo pomagal
Medtem ko pri enih črno-belih prevladuje optimizem, se pri drugih ubadajo s krizo in ne najdejo luči na koncu predora. Vse skupaj je privedlo do tega, da je pred Muro tako rekoč preizkušnja za biti ali ne biti. Ne zadnja ... »Gotovo je zelo pomembna. Ne smemo si delati utvar, gledati moramo ekipe, ki so za nami. To je prva tekma v boju, da 'izplavamo' iz nastalih razmer. Čaka nas zelo zahtevna naloga proti ekipi, ki je spomladi v odličnem rezultatskem nizu. Ampak v prvi vrsti moramo ostati osredotočeni nase in se ustrezno odzvati. Biti moramo predvsem bolj kompaktni in agresivni, kot smo bili v večjem delu dvoboja z Bravom,« je pred včerajšnjim popoldanskim treningom dejal Tonči Žlogar.
Proti Šiškarjem je bil zlasti prvi polčas nerazumljivo anemičen. Ali morda tudi na treningih manjka energije? »Nič ni kazalo na to, da bi se nam z Bravom lahko pripetilo kaj takega. Ekipa dobro dela. Prihaja do mentalne blokade. Ko fantje fizično niso stoodstotni, imajo težave pri uresničevanju nalog, zato smo zašli v težave, a jokati in stokati je brezpredmetno. Treba je začeti zbirati točke, treba je začeti zmagovati. Vse je odvisno od nas. Nihče drug se nam ne bo pomagal rešiti iz trenutne situacije. Bolje moramo izkoristiti dobre trenutke, ki jih imamo med tekmo. Moramo zadeti in preprečiti, da bi se naša mreža zatresla v obdobjih, ko trpimo,« je odvrnil Primorec na soboški klopi, ki se zaveda, da bodo gostitelji leteli na krilih dosežkov v preteklem obdobju. »Rogaška je v zelo pozitivnem trenutku, Oskar Drobne opravlja dobro delo. Verjamem, da ga je že jeseni, z nekaterimi novimi igralci so prišli tudi rezultatski uspehi. Tekmeci so kakovostni in zelo agresivni, odgovoriti moramo z enako mero, uspešni moramo biti v dvobojih. A tako kot se pripravljamo na njih, moramo pripraviti tudi sami sebe. Imeti moramo pravšnjo miselnost. Veliko se pogovarjamo, prizadevamo si prepoznati problem in dvigniti igralce. Vsak, ki bo stopil na igrišče, mora dati vse od sebe. To je edina pot. Vsak, ki si obleče dres Mure, mora biti maksimalno motiviran in nabrušen,« je jasen Tonči Žlogar.

nš-mura nk-rogaška 1.-snl