vestnik

Prekmurska "petarda" v Velenju: Rudar - Beltinci 0 : 5!

Vestnik.si, 18. 8. 2024
Miran Polanc (planetnogomet.si)
Rudar Velenje - Beltinci Klima Tratnjek 0 : 5 (0 : 2).
Šport

"Žuti" so v 2. krogu 2. SNL povsem "razmontirali" gostitelje in impresionirali z igro. In so že tam, kamor so si želeli ob začetku sezone: na vrhu lestvice. Poseben "šov" pa sta v Velenju prikazala predvsem Jura Štimac in Stjepan Oštrek.

Rudar Velenje - Beltinci Klima Tratnjek 0 : 5 (0 : 2)

Stadion Ob jezeru Velenje, 300 gledalcev, sodnik: Damjan Novarlić (Maribor).

Strelci: 0 : 1 Oštrek (22, 11 - m), 0 : 2 Grdić (25, a. g,), 0 : 3 Štimac (52), 0 : 4 Štimac (55), 0 : 5 Gabrovec (85).

Rumeni kartoni: Kozina, Dajčman, Medič Slaček; Majcen, Rajh, Gabrovec. 

Rudar Velenje: Ribič, Kozina, Djermanović kap. (Mihalj, 73), Dajčman (Knežević, 54), Medič, Kantužer, Sitar, Vošnjak, Grdić (Matjašič, 54), Satchwell (Galić Bosnić, 81), St. Džumhur (Se. Džumhur, 73). Trener: Simon Sešlar. 

Beltinci Klima Tratnjek: Moćić, Težački, Majcen (Rajh, 70), Ikenna (Florjanc, 46), Oštrek (Leban, 87), Štimac (Emruli, 79), Težak, Štrakl, Sočič kap., M. Rantaša, Kasalo (Gabrovec, 79). Trener: Damjan Gajser. 

Beltinski nogometaši so vsaj po prvih dveh krogih druge lige potrdili, da bodo eni glavnih kandidatov za napredovanje v prvo ligo. Nenazadnje so s 6 točkami in najboljšo razliko v zadetkih (7 : 1) že zasedli prvo mesto na lestvici, potem ko so v 1. krogu doma premagali Brinje z 2 : 1, zdaj v 2. krogu pa v Velenju povsem "razbili" domači Rudar. Tudi nekdanji znani nogometaš in reprezentant Simon Sešlar kot trener Velenjčanov ni znal najti recepta, kako zaustaviti razigrane goste iz Prekmurja.

V 21. minuti je Stjepan Oštrek z dolgo in visoko podajo našel Juro Štimca, ki je pobegnil obrambi Velenjčanov, eden od branilcev pa ga je s prekrškom zaustavil v kazenskem prostoru in sodnik je upravičeno pokazal na belo piko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Oštrek - 0 : 1. 

V 25. minuti je Divine Igwe Ikenna na desni strani podal do Marina Rantaše, ta pa je prodrl ob robu igrišča in želel nastaviti žogo pred vrata, a jo je tam nespretno v lastno mrežo preusmeril Doni Grdić - 0 : 2. 

V 51. minuti je Oštrek priboril prekršek na levi strani. Prosti strel je izvedel Niko Kasalo, ob prvi vratnici pa je najvišje skočil Štimac in po diagonalnem strelu z glavo poslal žogo v nasprotni kot vrat Rudarja - 0 : 3. 

V 55. minuti so Beltinčani še dodatno prikazali pravi filigranski nogomet. Oštrek je z odlično asistenco po tleh v kazenskem prostoru našel Štimca, ta pa je najprej preigral dva branilca domačih in nato s strelom po tleh zadel desni spodnji kot vratarja Jureta Ribiča - 0 : 4. 

V 85. minuti je Vito Težak na levi strani z dolgo podajo v ogenj poslal Jana Patrika Gabrovca, ki je prodrl in diagonalno streljal, Ribič pa je slabo posredoval, žoga pa je končala v nasprotnem kotu njegovih vrat - 0 : 5. 

2
Arhiv kluba
Rudar Velenje - Beltinci Klima Tratnjek 0 : 5 (0 : 2).

Poleg "žutih" imajo po dve zmagi samo še Bilje in Aluminij, Gajserjevi varovanci pa bodo že v petek, 23. avgusta, ob 17.30 gostili kranjski Triglav, ki je doslej zbral samo eno točko, in za katerega igrata nekdanja igralca Mure Luka Šušnjara in Marko Brkić. 

2.-snl drugi-krog rudar-trbovlje beltinci-klima-tratnjek