vestnik

Prekmurski derbi v Lendavi pripadel Muri

Vestnik.si, 4. 8. 2023
NŠ Mura Facebook
Nafta 1903 - Mura 2 : 3.
Šport

Že v 2. krogu prve slovenske mladinske lige (1. SML) je bil v Lendavi na sporedu prekmurski derbi med Nafto in Muro. Končni izid: 2 : 3.

Nafta 1903 - Mura 2 : 3 (1 : 1)

Športni park Lendava, 500 gledalcev, sodnik: Lukas Gregorinčič (Ljutomer). 

Strelci: 1 : 0 Zamuda (16), 1 : 1 Domjan (18), 1 : 2 Kumer (47), 1 : 3 Domjan (54), 2 : 3 Čuček Bezjak (69). 

Rumeni kartoni: Farkaš, Bukovec, Zamuda, Čuček Bezjak, M. Plej; Kumer, Ignjič, Graj. 

Nafta 1903: Farkaš, Biro (Grlec, 56), Zamuda, Plej, Horvat, Bukovec (Jurovič, 46), Lavrenčič (Gonza, 46), K. Plej, Kočet (Peulič, 60), Čuček Bezjak kap., Oto (Marinič, 89). Trener: Borut Petkovič. 
Mura: Lampret, Črnko, Lovrec, Močiler, Ignjič kap. (Anželj, 92), Domjan (Kosi, 89), Jelovica (Ozbetič, 78), Graj, Baš (Brdik, 62), Koren (Sečkar, 92), Kumer. Trener: Matjaž Kek ml. 

Prvi zadetek na zelo dobrem in precej ostrem derbiju pred kar 500 gledalci je padel že v 16. minuti. To je bil pravi evrogol Nika Zamude, ki je streljal z razdalje z desnico z leve strani, žoga pa je pristala v levem zgornjem kotu vrat Mure - 1 : 0.

Mladi Sobočani pa so hitro odgovorili. V 18. minuti je po kotu kapetana Nenada Ignjiča po strelu z glavo zadel Jaka Domjan - 1 : 1. 

V 27. minuti bi si Jaka Bukovec zaslužil izključitev, saj je namerno stopil na nogo na tleh ležečega Domjana, prejel pa je samo rumeni karton. V 35. minuti je bil preoster tudi Alin Kumer, ki je na tla spravil Kaja Pleja, a je tudi on dobil "le" rumeno kazen. 

V 47. minuti je Mura povedla. Domjan se je na desni strani s preigravanjem znebil dveh branilcev in se priboril do natančnega predložka, ki je končal na glavi Kumra, ta pa je lepo zadel nasprotni kot vrat Nafte - 1 : 2. 

V 53. minuti so črno-beli odvzeli žogo na sredini igrišča in krenili v hiter protinapad, Luka Baš je z leve strani podal pred vrata, Domjan pa je ob zdrsu na tla s konico nogometnega čevlja diagonalno poslal žogo v levi spodnji kot vrat gostiteljev - 1 : 3. 

V 69. minuti je Nafta vrnila udarec. Tokrat so domači prestregli žogo na sredini, kapetan Marko Čuček Bezjak pa je po samostojnem prodoru z levico natančno zadel v levi spodnji kot vrat Jana Lampreta - 2 : 3.

A do konca tekme mladim Lendavčanom več ni uspelo zatresti mreže kljub dobremu strelu Zamude v 85. minuti in novih treh točk se je veselila Mura, ki ima tako po dveh krogih dve zmagi in 6 točk. Nafta je ob dveh minimalnih porazih še brez točke. 

Jure Zauneker
Marko Čuček Bezjak je znižal na 2 : 3.
1.-sml drugi-krog prekmurski-derbi nafta-mura