vestnik

Presenečenje: Na odranskem pokalu v beltinski ekipi tudi - Amir Dervišević!

Vestnik.si, 16. 7. 2023
Miha Šoštarič
Beltinci Klima Tratnjek: se med njimi skriva Amir Dervišević?
Šport

Marsikdo pri mizi za zapisnik je presenečeno pogledal, ko je v ekipi Beltinčanov na 18. pokalu občine Odranci videl to ime, gledalci pa so zastrigli z ušesi, ko so ga slišali preko zvočnika. Gajserjevo četo naj bi okrepil - Amir Dervišević?!

Je mogoče, da bi eden nekdanjih najboljših igralcev slovenske lige, ki je nazadnje igral za SC East Bengal v indijski profesionalni ligi (8 nastopov, 2 zadetka), nato pa bil brez kluba, okrepil "žute" v 2. SNL? 

Naposled se je izkazalo, da je vse skupaj le naključje. Veliko mlajši Amir Dervišević (rojen leta 1999), ki ni v nobenem sorodu s svojim znanim soimenjakom, je avstrijski državljan, nekdanji mladinec dunajske Austrie, nazadnje pa uradno član kluba SC Schwarz Weiss Bregenz iz avstrijske druge lige. Bočni branilec in vezist je prišel le na preizkušnjo k Beltinčanom in tokrat zaigral tudi v finalu pokala občine Odranci, ki so ga "žuti" (v Odrancih modri) tudi zanesljivo dobili. 

amirdervišević
Osebni arhiv
Mlajši Amir Dervišević, ki je pri Beltinčanih na preizkušnji.

Se je pa v beltinski ekipi v finalu pojavilo še eno novo ime. To je bil Iranec Syed, ki sicer dela v Sloveniji in tudi trenira nogomet. Igra v napadu, v finalu s Čardo pa je dosegel tretji zadetek za Beltinčane. Tudi o njem se bodo v beltinskem vodstvu odločili, če ga bodo obdržali. 

amir dervisevic
Grega Wernig
Starejši Amir Dervišević odhaja v neko drugo smer in ne v Prekmurje.

amir-dervišević mlajši austria-dunaj predarlska preizkušnja