vestnik

Pretres v Pomurski nogometni ligi. Prvak in še dva kluba izključeni

Robert Balantič, 8. 6. 2023
Niko Časar
Nogometaši Hotize so se nedavno veselili naslova prvaka v Pomurski nogometni ligi (PNL). , vendar je bilo že nekaj časa jasno, da ne bodo napredovali v višji kakovostni razred, ker ne izpolnjujejo pogojev za tekmovanje v 3. SNL.
Šport

Zaradi pomanjkanja mlajših selekcij v nižji kakovostni razred tekmovanja.

Nogometaši Hotize so se nedavno veselili naslova prvaka v Pomurski nogometni ligi (PNL). Zasluženo! Trener Jože Hozjan in njegovi varovanci so le dvakrat okusili grenkobo poraza, vendar je bilo že nekaj časa jasno, da ne bodo napredovali v višji kakovostni razred, ker ne izpolnjujejo pogojev za tekmovanje v 3. SNL. Njihovo mesto so 'zasedli' drugouvrščeni Odranci, ki se bodo za uvrstitev v vzhodno skupino tretjeligašev v dodatnih kvalifikacijah udarili s Šmartnim. Prva tekma bo v soboto v kraju ob Paki, povratni obračun v po površini v najmanjši občini v Sloveniji bo v sredo.



A to, da so prikrajšani za napredovanje, še zdaleč ni edina kazen za Hotizo, saj v prihodnji sezoni ne bo mogla več igrati niti v PNL. Tako se je odločil izvršni odbor (IO) MNZ Lendava, ki je sledil pravilom, da mora vsak klub imeti vsaj tri mlajše selekcije, in sicer eno v starostni kategoriji od U-15 do U-19 ter dve v starostni kategoriji od U-7 do U-13. V obmejni vasi jih nimajo, zato lovorike ne bodo mogli braniti, poslej jim preostane zgolj tekmovanje v Medobčinski nogometni ligi (MNL) Lendava.

Hotiza pa ni edina, ki jo je doletela takšna sankcija. Tudi izvršni odbor MNZ Murska Sobota si ni 'zatiskal oči' in je zaradi enakih razlogov iz lige izločil Grad ter Tromejnik, ki sta prvenstvo končala na šestem oziroma sedmem mestu na lestvici, v prihodnje bosta člana MNL Murska Sobota.

PNL pomurski-nogomet izključitve
Kaj zdaj berejo drugi