vestnik

Pretrgan niz zmag ljutomerskih odbojkaric

Vestnik.si, 20. 1. 2021
Jure Zauneker
V četrtem nizu so domačinke popustile.
Šport

V dvorani ŠIC Ljutomer je bila odigrana zaostala tekma 4. kroga prve B-lige. Pomerili sta se doslej najuspešnejši ekipi, slavile pa so igralke Formisa iz Hoč s 3 : 1 (–21, 26, 18, 14).

Formis tako ostaja brez izgubljene tekme s 33 točkami na prvem mestu, Ljutomerčanke pa so po drugem porazu v sezoni še naprej na drugem mestu z 28 točkami. Že to soboto se bosta ekipi pomerili znova v Hočah.
Ljutomerčanke, ki so pred tem dvobojem nanizale kar devet zmag zapored, so nastopile brez poškodovane hrvaške igralke Ane Stanković, ki bo zaradi poškodbe gležnja morala nekaj časa počivati. Kljub odsotnosti članice prve šesterke so Ljutomerčanke po izenačeni igri in izmenjavanju v vodstvu v prvem nizu zmagale.

žok-sobota, žok-ljutomer, odbojka, ženska-odbojka
Aleš Cipot
Ljutomerčanke so dobile prvi niz.

Odločilen je bil drugi niz. Gostje so povedle z 11 : 7 in 14 : 9. Po opravljenih menjavah in minuti odmora so gostiteljice zaigrale kot prerojene. Bloki Kaje Makoter, Sare Kutnjak in Barbare Petek ter uspešen napad Ane Kolmanič so prinesli izenačenje (20 : 20), Kolmaničeva in Kutnjakova pa sta domačinkam celo zagotovili dve točki naskoka (22 : 20). Gostiteljice so imele zaključno žogo (26 : 25), a je niso izkoristile. Izkušene gostje so se ubranile in s svojo prvo zaključno žogo tudi dobile niz.
Tretji niz je spet ponudil dobro odbojkarsko predstavo, a so domačinke sredi niza popustile in se po vodstvu gostij z 18 : 14 niso več vrnile v igro. Povsem so popustile tudi v četrtem nizu, ko so po izenačenju (6 : 6) dopustile, da so prišle gostje do osmih točk naskoka (16 : 8), kar jim je zagotavljalo mirno končnico. »Svojo priložnost smo zamudili v drugem nizu, ko smo pritiskali s servisi, z napadi pa nismo bili dovolj uspešni. Zelo se nam je poznala odsotnost poškodovane Stankovićeve,« je po dvoboju dveh najboljših ekip lige dejal strateg domačih Bojan Novak.

ljutomer, odbojka, žok-ljutomet, žok-triglav-kranj
Jure Zauneker
ŽOK Ljutomer je izgubil po devetih zaporednih zmagah.

Ljutomer: Banfi 1, Makoter 6, Kutnjak 2, Petek 12, Stavbar 2, Pintarič 10, Sakovič 17, Ana Kolmanič 10, Kosi, Anja Kolmanič, Oletič, Rakuša (L), Mikl (L). Trener: Bojan Novak.

žok-sobota, žok-ljutomer, odbojka, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer s trenerjem Bojanom Novakom.

odbojka-ženske ljutomer formis-hoče 1-:-3