vestnik

Preverite, kdo sta nova obraza v črno-beli zasedbi

Robert Balantič, EkipaSN, 22. 6. 2023
Loris Cipot
Nastopil je tudi 24-letni francoski krilni napadalec Esli Mukendi.
Šport

Za muraši je prva prijateljska preizkušnja po začetku priprav.

Dejan Grabić in njegovi varovanci so se v Svetem Martinu na Muri udarili z Zrinjskim, ki je bil v prejšnji sezoni prepričljivo najboljši v premier ligi Bosne in Hercegovine, mostarsko zasedbo v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov čaka armenski Urartu. Za Prekmurce se je prvo od predvidenih sedmih srečanj do začetka prvenstva razpletlo na želeni način, kakovostnega nasprotnika so premagali z 1:0 (1:0). Edini gol je v 87. minuti dosegel Niko Kasalo, mladenič iz Lipe je žogo iz bližine preusmeril v mrežo po podaji Srđana Kuzmića, ki ga je pred tem v ogenj poslal Nikola Petković.

Za konkretnejše ocene po uvodnih 90 minutah je kakopak prezgodaj, toda podoba črno-belih je bila spodobna, kar je gotovo razlog za zadovoljstvo. Mura je bila disciplinirana, v igri je imela red, kar je bilo ob ustreznem pristopu dovolj za zmago, ki pomeni tudi dodatno motivacijo za nadaljnje delo. Tekmeci so sicer v dvoboj v peklenski vročini, ki je razumljivo vplivala na to, da ritem ni mogel biti navdušujoč, vstopili nekoliko bolj obetavno, toda ekipa iz Fazanerije je hitro odgovorila in nato vse do konca v največji meri nadzirala dogajanje.



Strokovno vodstvo Sobočanov je preverjalo sposobnosti dveh igralcev na preizkušnji. Prvi je 21-letni hrvaški branilec Borna Proleta, ki je na slovenskih zelenicah nase opozoril v dresu ajdovskega Primorja. Za sinove burje je v prejšnji sezoni v vseh tekmovanjih zbral 29 nastopov in dosegel šest golov, tudi včeraj je zapustil zelo soliden vtis. Precej manj prepričljiv in opažen je bil 24-letni francoski krilni napadalec Esli Mukendi, nazadnje je v deželi dvakratnih svetovnih prvakov igral za Canet Roussillon v četrtem kakovostnem razredu tekmovanja.

mura, zrinski
Loris Cipot
Borna Proleta.


Mura se ni predstavila z vsemi razpoložljivimi močni. Klemen Mihelak ni branil zaradi lažje poškodbe, z nekaj preglavicami se ubada tudi Matic Maruško, viroza je nastop preprečila Kaiju Cipotu, zaradi rutinskega operativnega posega pa je manjkal tudi Filippo Tripi, italijanski vezist naj bi se na igrišče vrnil predvidoma čez deset dni. Prav tako kakopak ni bilo Dardana Shabanhaxhaja, ki je šele včeraj rešil svoj nadaljnji status, ko je prekinil vezi z graškim Sturmom in postal član soboškega prvoligaša ter Samsindina Oura, ki je šele sklenil reprezentančne obveznosti. Začetno enajsterico so sestavljali Raduha, Ščernjavič, Dobrovoljc, Proleta, Kous, Kurtović, Brkić, Mukendi, Jovićević, Klepač in Stijepović, v nadaljevanju so bili na zelenici Raduha, Črnko, Sadriu, Morris, Kuzmić, Zličić, Rantaša, Šarić, Turudija, Kasalo in Petković, v končnici je priložnost dobil še Jelovica.

nš-mura novinci priprave