vestnik

Pri Mariboru razočarani nad neprijetnim dogodkom. Poškodovanim zaželeli hitro okrevanje

Vestnik.si, 18. 2. 2024
Aleš Cipot
Mura : Maribor
Šport

Po Murini izjavi za javnost o dogajanju v Fazaneriji na derbiju med Muro in Maribor, so se odzvali tudi v štajerski prestolnici. Kaj pravijo?

"Do 57. minute prijetno nogometno popoldne, s podobo stadiona, ki je do tedaj pomenila novo poglavje promocije slovenskega prvoligaškega tekmovanja, je, žal, dobilo črn madež. Uporaba pirotehničnih sredstev, ki je šla čez mejo in privedla do poškodbe nogometašev Mure ter članov strokovnega štaba, je zasenčila ves trud vseh udeležencev na igrišču ter prizadevanj, da bi spremljali nogometni praznik. V pričakovanju tekme namreč ni bilo prisotnih nobenih nesoglasij ali morebitnih tenzij, kar bi lahko vplivalo na početje skupin ali posameznikov. Napovednik dvoboja je bil z obeh strani spoštljiv, le z izpostavljeno nogometno tematiko, prav tako ni bilo razgretih strasti med navijaškima skupinama.


Z NŠ Mura imamo že dolga leta prijateljske, zgledne odnose. Zato neprijeten dogodek za nas pomeni še večje razočaranje. Ob medsebojnih pogovorih po nedokončani tekmi smo gostiteljem izrekli globoko obžalovanje ob igrišču in v klubskih prostorih, poslovni direktor Bojan Ban je v imenu NK Maribor stopil pred mikrofone v družbi predsednika domačega kluba Roberta Kuzmiča ter obsodil objestno, nevarno početje, ki je privedlo do predčasnega zaključka tekme.

Po športni plati so zadeve šlo v želeno smer, naše moštvo je vodilo z 2:0 in se približevalo uresničitvi tekmovalnega cilja. Žal pa je početje na tribunah onemogočilo, da dočakamo razplet na igrišču.

Incident obžalujemo in ostro obsojamo. Dogodka, kot se je zgodil danes v Murski Soboti, ne pomnimo in upamo ter verjamemo, da se več nikdar ne bo. Igralcem in članom NŠ Mura, ki so utrpeli poškodbo med pokom ob robu igrišča, želimo uspešno, čim hitrejše okrevanje. Z željo, da se v prihodnje znova pomerimo le v športnem boju na igrišču in brez prisotnosti dejavnikov, ki ne sodijo na stadione ter nimajo nobene skupne točke z nogometom."

nk-maribor odziv izjava-za-javnost