vestnik

Pri Muri so se tudi uradno poslovili od Denisa Rajbarja, kdo ga bo nasledil?

R.Š., 30. 12. 2023
Aleš Cipot
Denis Rajbar se po osmih letih umika iz vodstva in lastništva soboškega nogometnega kluba.
Šport

Dolgoletnemu športnemu direktorju so se zahvalili za njegov doprinos pri preporodu soboškega nogometnega kluba.

Že pred nekaj dnevi je zaokrožila novica, da se iz vodstva in posledično tudi iz lastništva nogometnega kluba Mura poslavlja eden od tvorcev Mure, kakršno poznamo danes. Slovo Denisa Rajbarja, sicer direktorja in večinskega lastnika gradbenega podjetja Dengrad, so sedaj tudi uradno potrdili pri Muri s sporočilom za javnost. Kot so navedli pri črno-belih, je v preteklih dneh potekala seja članov upravnega odbora, na kateri je beseda tekla o aktualnih temah in dogajanju v klubu. Člani upravnega odbora pa so, po dogovoru s športnim direktorjem Denisom Rajbarjem, prišli do sporazumne odločitve, da se slednji poslovi z mesta športnega direktorja. Spomnili so, da je Rajbar leta 2015 skupaj s predsednikom Robertom Kuzmičem in Anton Khozyainovim vstopil v soboškega prvoligaša in kot športni direktor klubu pomagal do vseh največjih uspehov in rekordnih prestopov v zgodovini kluba. Njegovo delo ni bilo povezano samo s športnim delom kluba, saj je poskrbel tudi za izvedbo mnogih infrastrukturnih projektov in posodobitev, ki jih je bila Fazanerija deležna v zadnjih letih. S svojim delom je pustil neizbrisen pečat v Muri, so poudarili.

"Tako v športu, kot sicer v življenju, se vse zgodbe na neki točki končajo. Denisu Rajbarju se zahvaljujemo za ves njegov trud, doprinos, čas in požrtvovalnost skozi vsa leta delovanja v Muri," so podčrtali pri soboškem prvoligašu in se za konec še zahvalili Rajbarju.


V igri tudi druge spremembe


V sporočilu za javnost sicer ni omenjeno, da je Rajbar tudi 22,5-odstotni lastnik v družbi Nogometni management Mura, pri čemer bo delež prav gotovo prevzel Kuzmič, ali morebitni, še neznani investitor, ki naj bi ga predsednik kluba itenzivno iskal v zadnjih tednih in mesecih. Kuzmič je sicer novembra prevzel še 22,5-odstotni delež, ki ga je po smrti Khozyainovega podedovala Natalia Khozyainova, s čimer je postal tudi uradno večinski lastnik v družbi z 51,5-odstotnim deležem. 26-odstotni delež v družbi, ki upravlja s klubom, ima Društvo NŠ Mura, kar je v skladu s pravili Nogometne zveze Slovenije minimalni delež, ki ga mora imeti v družbi klub oziroma društvo.

vladimir-vermezović, nš-mura, novi-trener
Jure Kljajić
Robert Kuzmič želi Muri vdahniti več domačega pridiha, kar bi lahko vplivalo tako na igralsko, kakor na strokovno in vodstveno zasedbo.



Odhod Rajbarjeva pa naj ne bi bil edini, saj v zraku visijo tudi morebitne spremembe na trenerski klopi, pri čemer se v zadnjih dneh v povezavi z Muro omenjata predvsem imeni Mitja Mörec in Damjan Gajser. Mörec trenutno vodi dunajskega drugoligaša Floridsdorfer AC, Gajser pa sedi na klopi Beltinec. To bi bilo tudi v luči želje po večjem pomursko-domačem pridihu v črno-belih vrstah, kar naj bi bila vizija predsednika soboškega prvoligaša, sicer pa je med možnimi kandidati tudi Robert Koren, vodja Murine nogometne šole. Potihoma se omenja še eno veliko in "nepomursko" ime - Zlatko Zahović -, ki pa je verjetno bolj kot ne, zgolj pobožna želja, čeprav smo bili tudi v nogometu priča že večjim presenečenjem. Če želi Kuzmič opraviti trenerske in druge kadrovske prevetritve še pred pričetkom priprav, kar bi bilo logično, časa nima ravno na pretek. Črno-beli se namreč sestanejo na večerji že 3. januarja, naslednji dan uradno pričnejo priprave na spomladanski del prvenstva, drugi del priprav pa bodo, tako kot sedaj že tradicionalno, opravili v Turčiji, kamor se odpravljajo 17. januarja. Spomladanski del Prve lige Telemach bodo Muraši odprli 10. februarja z derbijem proti Mariboru v Fazaneriji.

nš-mura denis-rajbar športni-direktor slovo nogomet lastništvo