vestnik

V torek bo v Fazaneriji spet reprezentančni nogomet

Vestnik.si, 29. 10. 2023
Aleš Cipot
Po tekmi reprezentance U21 proti Avstriji si bodo ljubitelji nogometa v Fazaneriji spet ogledali reprezentančni nogomet.
Šport

Slovenke bodo v Ligi narodov igrale z Belorusinjami.

Na mestnem stadionu Fazanerija bo spet reprezentančni nogomet. Ženska reprezentanca, ki jo po odstopu Boruta Jarca vodi Saša Kolman, se bo v torek, 31. oktobra ob 17.30, v Ligi narodov pomerila z Belorusijo. Igralke so se zbrale pred dobrim tednom in na seznamu so tudi Pomurke Manja Rogan (Panathinaikos), Mateja Zver (St. Pölten), Luana Zajmi (Split), Sara Makovec (Olimpija) in Špela Kolbl (Mura Nona). 

Pred srečanjem v Fazaneriji se je Slovenija v petek v Budimpešti prav tako pomerila z Belorusijo. Izid je bil 1 : 1. Slovenke so vodile od 16. minute, ko so si Belorusinje zabile avgotol, do 93. minute. Za torkovo tekmo je še precej rezerv predvsem pri realizaciji napada. "Imamo material, da to reprezentanco potisnemo korak naprej," pravi Kolman in dodaja, da bodo igralke petkovo dogajanje z vidika motiva prenesle na torkovo srečanje. "Enostavno morajo končati, kar so začele v petek in pokazati, da so boljša ekipa."

Po dveh krogih so Slovenke na tretjem mestu z osvojeno točko, z 0 : 2 so izgubile septembra proti Češki in z 1 : 1 remizirale proti Bosni in Hercegovini. 

Lestvica: 

1. BiH 7

2. Češka 6

3. Slovenija 2

4. Belorusija 1 

Vstopnice za tekmo so že na voljo, stanejo 8 evrov. 

slovenska-ženska-nogometna-reprezentanca fazanerija liga-narodov