vestnik

Priprave: Pomurke tesno izgubile z madžarskimi pokalnimi prvakinjami

Vestnik.si, 24. 7. 2023
LorisCipot/Fotolens.si
Fotografija je simbolična.
Šport

Na igrišču v Bratoncih sta se v pripravljalni tekmi pomerili ekipi ŽNK Mura Nona in ETO FC Györ, za obe je to bila prva prava resnejša preizkušnja pred novo sezono. Madžarke so slavile z 1 : 0 (0 : 0).

Ženska ekipa ETO FC Györ je madžarska pokalna prvakinja iz minule sezone in državna podprvakinja. Tekma v Bratoncih je bila zelo kakovostna, Madžarke so v prvem delu imele več priložnosti, vendar niso bile natančne, Pomurke pa so prikazale že zelo dobro fizično pripravljenost. 

Odločitev je padla v začetku drugega dela. V 48. minuti je po lepi akciji na desni strani Fanni Vachter podala do Csille Savanya, ta pa je s strelom s 14 metrov poslala žogo pod prečnik. Na koncu se je izkazalo, da je to bil edini zadetek na srečanju. 

znkmuraetogyor
Arhiv kluba
ŽNK Mura Nona - ETO FC Györ 0 : 1 (0 : 0).

Po golu so Sobočanke za nekaj časa prevzele pobudo, nato so si gostje spet priigrale nekaj priložnosti, Petra Petrovics pa je zadela tudi prečnik. Izid se do sklepa dvoboja več ni spremenil, kljub minimalnemu porazu pa je to bila zelo koristna tekma za Pomurke, saj so se pomerile s precej močnimi nasprotnicami. 

pripravljalna-tekma Bratonci žnk-mura-nona györ