vestnik

Pripravljalna tekma: Mura izgubila z ekipo GAK

Vestnik.si, 8. 7. 2023
Facebook Grazer AK
Mura se v dvoboju z moštvom GAK ni izkazala.
Šport

V kraju Frauental blizu Lonča (Deutschlandsberg) je Mura odigrala svojo peto pripravljalno tekmo, Njen nasprotnik je bil član avstrijske druge lige Grazer AK oz. GAK iz Gradca, ki je zmagal s 3 : 1 (1 : 1).

Gradčani so povedli v 20. minuti z zadetkom Marca Gantschniga po podaji iz kota, že dve minuti pozneje pa je izenačil Timotej Brkić s strelom z roba kazenskega prostora. Izid prvega polčasa je tako bil neodločen, zmago graškemu klubu pa sta prinesla Gruzijec Levan Eloshvili z golom v 55. minuti in Paolo Jager, ki je bil natančen v 86. minuti. Pri črno-belih sta najlepši priložnosti zapravila Nikola Petković in Ivan Šarić. 

Srečanje za Muro so začeli: Mihelak, Kuzmić, Cipot, Morris, Kurtović, Maruško, Brkić, Jovićević, Kous, Klepač in Petković. V 33. minuti je Kousa zamenjal Shabanhaxhaj.

V nadaljevanju so priložnost dobili: Proleta, Sadriu, Ščernjavič, Jelovica, Graj, Saitoski, Zličić, Šarić, Turudija in Brdik.

mura, bistrica
Vestnik
Emir Saitoski je tokrat zaigral le v drugem delu tekme.

Ta mednarodna tekma je bila samo del celodnevnega programa, ki so ga pripravili pri klubu SV Frauental ob svoji 50-letnici delovanja. 

pripravljalna-tekma gak mura frauental