vestnik

(FUTSAL) Prišli Pihler, Anžel in Krajnc

T. K., 26. 7. 2022
Anton Goznik
Meteorplast
Šport

Klub podaljšal sodelovanje s Fajfarjem in Starovasnikom

Po sklenjenem dogovoru, da bo v novi sezoni prve slovenske futsal lige (1. SFL) Meteorplast iz Ljutomera kot trener vodil hrvaški strokovnjak Robert Grdović, pomagal pa mu bo dosedanji prvi strateg članske ekipe Tomislav Novak, je vodstvo kluba podaljšalo sodelovanje z Andrejem Fajfarjem, ki bo še naprej skrbel za pripravljenost vratarjev, in Sebastijanom Starovasnikom, ki bo tudi v novi sezoni opravljal delo maserja.



Večina igralcev, ki so v minuli sezoni dosegli peto mesto v prvi ligi, bo tudi v prihodnje nosila ljutomerski dres, vodstvo kluba pa je poskrbelo tudi za prve okrepitve. Novinec v igralskem kadru je 27-letni Thomas Pihler, ki prihaja iz ptujske Hiše daril. V prvoligaški konkurenci je doslej zbral 55 nastopov in zabil 19 zadetkov, najvidnejši uspeh pa dosegel v minuli sezoni, ko je s ptujsko ekipo zasedel tretje mesto in postal pokalni podprvak Slovenije. V Ljutomer se vrača 25-letni vratar Klemen Anžel, ki je bil minulo sezono prav tako član ptujske ekipe. Anžel ima bogate prvoligaške izkušnje, saj je doslej zbral natanko 60 nastopov. Po hudi poškodbi se na parket vrača 27-letni Žan Krajnc, ki se je ljutomerski ekipi pridružil pred minulo sezono, a se je na pripravah poškodoval in ni zbral niti enega uradnega nastopa za Meteorplast. V 1. SFL je doslej odigral 14 tekem in dosegel tri zadetke.

Thomas Pihler1
Tomo Köleš
S Ptuja se v Ljutomer seli izkušeni Thomas Pihler.

Zaradi igranja »velikega« nogometa v jesenskem delu prvenstva futsala za ljutomersko ekipo ne bosta igrala Urban Goričan in Mitja Gašparič. Članska vrsta Meteorplasta bo priprave na novo sezono začela 8. avgusta.

meteorplast-šic-bar ljutomer prva-liga