vestnik

Priznanje za sodnika iz Gornje Radgone: Robert Vukan bo sodil finale Lige prvakov

Vestnik.si, 14. 5. 2019
Profimedia
Sojenje na tekmah večnih rivalov Olimpije in Maribora je običajno v domeni sodniškega moštva Damirja Skomine, glavnega delivca pravice (v sredini), desno Robert Vukan.
Šport

Najpomembnejšo tekmo v letošnji sezoni, ki bo odigrana v Madridu, gre pa seveda za finale Lige prvakov, bodo sodili Slovenci. Koprčan Damir Skomina, Ljubljančan Jure Praprotnik in Robert Vukan iz Gornje Radgone.


Robert Vukan iz Gornje Radgone, član društva nogometnih sodnikov Murska Sobota, bo v sodniški ekipi, ki jo vodi Damir Skomina, delil pravico na najpomembnejši tekmi letošnje sezone Lige prvakov, so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (NZS).Skominabo s svojo ekipo, v kateri je ob Vukanu pomočnik še Jure Praprotnik, sodil finalno tekmo med Tottenhamom in Liverpoolom, ki bo prvega junija v Madridu.


"Sojenje v finalu Lige prvakov zame predstavlja izjemno čast, obenem pa gre za še večjo odgovornost," je v prvem odzivu za NZS povedal Skomina.


Kot še piše na strani, bo to drugi finale evropskih tekmovanj v članski kategoriji za Slovence v zgodovini samostojne Slovenije. Skomina je na mednarodni listi sodnikov od leta 2003,vse od sezone 2011/2012 pa je prav vsako leto sodil polfinalno tekmo ene izmed evropskih tekmovanj. Sodniški odbor Uefe mu je trikrat zaupal sojenje polfinala Lige prvakov, petkrat polfinale evropske lige, leta 2017 pa je delil pravico na finalni tekmi evropske lige med Ajaxom in Manchester Unitedom. Leta 2012 je Skomina sodil še tekmo evropskega Superpokala, leta 2016 pa četrtfinale Eura 2016. Vukan je kot stranski sodnik njegov redni pomočnik.


Z Vukanom smo se za spletni portal Vestnik.si pogovarjali po koncu lanskega svetovnega prvenstva v Rusiji.
Čakamo pa še njegovo izjavo po objavi, da bo sodil finale lige prvakov.

Nataša Juhnov
Robert Vukan
Robert Vukan liga prvakov uefa
Kaj zdaj berejo drugi