vestnik

Prleki zvečer za polfinale državnega prvenstva v futsalu

Vestnik.si, 5. 4. 2024
Rok Lorenčič
V petek ob 20.30 se bo v dvorani ŠIC Ljutomer začela tretja, odločilna tekma četrtfinala državnega prvenstva v futsalu za člane.
Šport

Vstopnine ne bo, organizatorji si želijo čim bolj polnih tribun.

V petek ob 20.30 se bo v dvorani ŠIC Ljutomer začela tretja, odločilna tekma četrtfinala državnega prvenstva v futsalu za člane. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo gostil THE Nutrition Extrem iz Sodražice. Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec tretje tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom.

Po dramatični tekmi v Sodražici, ki jo je z uspešno izvedenim zadnjim kazenskim strelom v prid prleške ekipe odločil Ivan Matan, so misli varovancev Roberta Grdovića povsem osredotočene na jutrišnji dvoboj. V ekipo se po odsluženi kazni vrača vratar Klemen Anžel, prav tako bo zaigral tudi Tim Lipovšek, ki je manjkal v Sodražici. Tokrat bo Grdović pogrešal kapetana reprezentance U19 Lovra Trdina, ki je s slovensko izbrano vrsto na turnirju na Hrvaškem, Alena Ruisa, ki mora zaradi kazni počivati eno tekmo, in Anteja Matana, ki še ni saniral poškodbe. Na sredinem treningu z ekipo ni treniral Vid Kos, ki čuti posledice udarca z minule tekme državnega prvenstva U19. »V petek nas čaka odločilna tekma. Treba je pokazati, da smo mi tisti, ki si zaslužimo preboj v polfinale. Vabim vse gledalce, da nas podprejo. V petek bomo pravi in gremo na zmago,« je po sredinem zadnjem treningu pred jutrišnjim dvobojem dejal kapetan ljutomerske ekipe Matic Goznik.

Vstopnine tudi tokrat ne bo, z željo, da bi bile tribune v dvorani ŠIC Ljutomer polne.

kmn-meteorplast-šic the-nutrition-extrem četrtfinale