vestnik

Prleška ekipa se odpravlja na petdnevni reli čez najvišje prelaze v Evropi

Vestnik.si, 31. 8. 2022
Osebni arhiv
Tekmovali bodo z avtomobilom Land Rover, letnik 2002.
Šport

Janko Kosi, Boštjan Majč, Matevž Kaučič in Boris Šoštarič bodo sodelovali v reliju European mountain summit.

Reli je dolg 1500 kilometrov, traja pet dni, trasa pa poteka po petih državah in čez najvišje evropske prelaze. Pomurci, ki so ekipo poimenovali Wine Angels, bodo v četrtek iz Križevec pri Ljutomeru krenili proti avstrijskemu Salzburgu, kjer se bo dogodivščina v petek začela. Pot jih bo nato vodila še preko Nemčije, Švice, Italije in Francije. Na reliju bo sodelovalo 134 ekip, omenjena četverica pa je edina slovenska ekipa. Tekmovali bodo z avtomobilom Land Rover, letnik 2002. Pogoj za sodelovanje na reliju je tudi ta, da morajo biti avtomobili stari vsaj 20 let. 

reli, avtomobil, prlekija
Osebni arhiv
Četverica bo jutri krenila proti Salzburgu.

Cilj petdnevnega relija je v francoskem St. Tropezu, in sicer prihodnji torek. Obenem se bo izvedla še daljša različica relija, imenovana European 5000, ki traja 12 dni in na njej bo sodelovalo 64 posadk. 

Prleška ekipa pred začetkom pravi, da vedo le začetno in končno destinacijo, vse ostalo jih bo čakalo v knjigi (road book), ki jo bodo prejeli ob štartu. "Reli ni le vožnja, v knjigi so navedene tudi naloge, ki jih je treba opraviti za dodatne točke. Ker gremo prvič, točno še ne vemo, kako in kaj. Tisti, ki so že bili, so skrivnostni, vendar se bomo pustili presenetiti," so dejali in dodali, da upajo na čim boljšo pustolovščino ter da se čez nekaj dni varno vrnejo domov v Prlekijo.

reli european-mountain-summit