vestnik

Prleški nogometaš ohranja zaupanje ameriških delodajalcev

Rok Šavel, 28. 4. 2024
Austin FC
Žan Kolmanič, doma iz Veržeja, je podaljšal pogodbo z moštvom Austin FC.
Šport

Kljub poškodbi, ki ga je prikrajšala za večji del sezone 2023, je Žan Kolmanič iz Veržeja podpisal novo pogodbo z moštvom Austin FC.

Žan Kolmanič, ki je nogometno pot pričel v mladinskih selekcijah domačega Veržeja, Mure in nato Maribora, kjer je tudi zaigral za člansko moštvo v prvi slovenski nogometni ligi, se je čez lužo preselil leta 2021. Sprva kot posojeni igralec, nato pa so ga ob koncu sezone v klubu Austin FC dokončno odkupili od Maribora, kjer so takrat navedli, da je šlo za "donosen prestop". 24-letni Veržejčan, levi bočni branilec po nogometni izobrazbi, je imel veljavno pogodbo, ki bi se mu letos iztekla, z letno plačo 325 tisoč ameriških dolarjev, toda, kot kaže, je upravičil zaupanje delodajalcev iz prestolnice Texasa.

Kljub hudi poškodbi, zaradi katere je zamudil večino prejšnje sezone, so minuli petek iz Austina sporočili, da so dogovorili podaljšanje pogodbe s Pomurcem. Kolmanič je tako podpisal pogodbo še za dodatno leto, do konce sezone 2025, z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Skupaj je Kolmanič v vseh tekmovanjih za Austin, ki nastopa v ameriški nogometni ligi Major League Soccer (MLS), zabeležil 65 nastopov in prispeval sedem asistenc. Letos se po uspešni rehabilitaciji počasi vrača nazaj v prvo moštvo, saj je v letu 2024 zbral pet nastopov in prispeval eno asistenco. Austin FC po desetih odigranih krogih zaseda sedmo mesto v zahodni konferenci MLS. Tržna vrednost Kolmaniča po oceni portala Transfer Markt znaša milijon evrov.

Standings provided by Sofascore

žan-kolmanič nogomet nova-pogodba zda