vestnik

Proti favoriziranim Mariborčanom ni šlo

M. Š., 18. 1. 2021
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad
Šport

Tudi z novim (starim) trenerjem Dejanom Fujsom soboški odbojkarji nadaljujejo serijo porazov.

Po nizu osmih porazov v Sportklub 1. A državni ligi se je vodstvo soboške Panvite Pomgrada odločilo za zamenjavo trenerja. Aleša Hribarja je na klopi nasledil vodja mladinske šole in dosedanji trener druge soboške ekipe Dejan Fujs, ki se je tako po poldrugem letu ponovno vrnil na klop prve članske ekipe. Naloga, ki ga je čakala po le nekaj treningih, je bila za Fujsa in igrale pretežka. Na gostovanju pri odličnih Mariborčanih so klonili po uri igre. Merkur Maribor, ki se v tej sezoni bori za vrh najelitnejše slovenske konkurence, je slavil s 3 : 0 (15, 17, 10). Sobočani ostajajo na predzadnjem, sedmem mestu (10 točk), že v sredo pa jih čaka nov težek nasprotnik. V Murski Soboti se bodo pomerili s serijskim državnim prvakom ACH Volleyem iz Ljubljane.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, hoče
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad

Štajerci so bili včeraj v vseh prvinah odbojkarske igre veliko boljši in niso dopustili, da bi jim Prekmurci preprečili veselje ob dvanajsti zmagi v sezoni. Fujs je poskušal z menjavami igralcev in z odmori sredi nizov prekiniti nalet gostiteljev, a mu ni uspelo. Dejstvo je, da je forma soboških odbojkarjev daleč od željene ravni. O tem je po koncu tekme v Mariboru govoril tudi soboški odbojkar Urban Drvarič: »Za nami je težko obdobje, poizkušamo sestaviti igro ter dvignemo formo. Maribor je trenutno v vrhunski formi, mi pa žal z našo ne moremo parirati in iščemo boljše čase.«

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, hoče
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad

Panvita Pomgrad: Ražnatović 6, Potočnik, Vinkovič 6, Drvarič, Radović 3, Rojnik 2, Flisar, Lakner 3, Novak 1, Bedrač 5, Grabar, Vori (L), Vrabl (L). Trener: Dejan Fujs.

panvita-pomgrad merkur-maribor odbojka