vestnik

Prva medalja na mednarodnem prizorišču za Mašo Slavinec

Vestnik.si, 20. 6. 2023
Osebni arhiv
Maša Slavinec je osvojila bronasto medaljo.
Šport

V Podčetrtku je potekal evropski pokal v judu za člane in članice.

V kategoriji do 52 kilogramov sta nastopili Maša Slavinec, sicer članica Judo kluba Križevci, in Urška Rižnar iz TVD Partizan Ljutomer. Prva je v četrtfinalu izgubila z Nemko Chiaro Serro, nato pa se po prostem repasažu uvrstila v boj za bronasto kolajno. Nasprotnica je bila Švicarka Michelle Fernandez. Slavinčeva je s tako imenovanim vazarijem povedla v prvi minuti dvoboja in prednost zadržala do konca. Osvojila je bronasto kolajno, kar je njen največji uspeh na mednarodnih članskih tekmovanjih. Rižnarjeva je v repasažu po treh dosojenih kaznih Madžarki Viktorii Paar napredovala v boj za tretje mesto. Tam ji je nasproti stala Italijanka Giulia De Luca, ki je v drugi minuti zmagala z ipponom. Rižnarjeva je tako tekmovanje končala na petem mestu. 

evropski pokal, judo, podčetrtek, maša slavinec
Osebni arhiv
Maša Slavinec je osvojila bronasto medaljo.

Na tatami je stopila še ena Pomurka, Leila Mazouzi, ki sicer tekmuje za Judo klub Z'dežele Sankaku. V kategoriji do 63 kilogramov se je uvrstila v polfinale, kjer je premoč morala priznati Ukrajinki Anastasii Antipini. Mazouzijeva je pozneje izgubila tudi dvoboj za bron, kjer jo je premagala Nemka Charlotte Von Leupoldt, in evropski pokal končala na petem mestu. 

Maša Slavinec se bo kot članica slovenske reprezentance udeležila evropskih iger v poljskem Krakovu. V judu bosta tekmovala tudi Pomurca Adrian Gomboc in Narsej Lackovič. 

evropske igre, krakov, slovenska reprezentanca
Osebni arhiv
Reprezentanca za evropske igre v Krakovu.

maša-slavinec judo evropski-pokal podčetrtek kolajna