vestnik

Prva zmaga Panvite Pomgrad v drugem delu sezone

Vestnik.si, 1. 2. 2024
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih.
Šport

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v 4. krogu modre skupine 1.A Sportklub lige premagali HišoNaKolesih s 3 : 1 (22 : 25, 25 : 23, 25 : 19, 25 : 21).

Srečanje je bilo odigrano v športni dvorani Osnovne šole I Murska Sobota. Ekipi sta ga začeli izenačeno, prednost v prvem nizu ni bila višja od dveh točk. Do 20 : 20 so Sobočani uspeli držati prednost, potem pa je sledil preobrat gostov. Povedli so z 21 : 23 in z 22 : 24 ter na koncu prvi niz tudi dobili. 

Nadaljevanje je pripadlo Panviti Pomgrad. V drugem nizu so gostje prvič povedli pri izidu 13 : 14, povišali pozneje na 13 : 17, sledile so napake na obeh straneh, prekmurska ekipa se je približala na 17 : 18, izenačila na 20 točki, nato pa bila boljša v končnici in izenačila v nizih. V tretjem nizu so varovanci Dejana Fujsa držali prednost nekaj točk, tudi ker so gostje naredili precej napak. Najvišja prednost je bila sedem točk, Kranjčani pa so se najbolj približali na 21 : 18, a priključka niso ujeli. Tudi v četrti niz so Sobočani prenesli dobro igro. Večji del so vodili, gostje so izenačili na 14 točki, a ne za dolgo. V končnici so bili odbojkarji zbrani in tekmo mirno pripeljali do konca. 

panvita-pomgrad, odbojka, hiša-na-kolesih
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih.

Dejan Fujs je po koncu dejal, da jim je končno uspelo sestaviti celo tekmo in jo pripeljati do zmage. "V zadnjih tekmah smo bili v podobnih položajih, ampak v končnicah nismo odigrali do konca in nasprotniki so to izkoriščali sebi v prid. Imamo neko igro, ampak moramo to še graditi, da bomo bolj konstantni, predvsem v končnicah, ko se lomi rezultat in se tekme odločajo. Z izjemo prvega niza smo igrali tako kot se igra in tako se pride do zmage." 

Najuspešnejši pri Panviti Pomgrad je bil Šormaz z 18 točkami, s 17 je sledil Mirković. 

To je bila prva zmaga Sobočanov v drugem delu sezone. Po tej zmagi so se vrnili na peto mesto prvenstvene lestvice (20 točk), na prvem mestu je Calcit Volley (50), na drugem ACH Volley (46), na tretjem Maribor (33), na četrtem HišaNaKolesih (25) in na šestem Fužinar (18). 

odbojka panvita-pomgrad hišanakolesih