vestnik

To je prava igra: Mura - Domžale 3 : 0

o, 19. 5. 2021
Aleš Cipot
Mura : Domžale
Šport

V predzadnjem krogu prve lige sta se v Fazaneriji merila Mura, ki je po predstavi v Kidričevem ostala veliko dolžna svojim navijačem, in Domžale, ki so želele izriniti Muro s tretjega mesta. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Mure: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Kouter, Horvat, Šturm, Kous kap., Bobičanec, Mandić, Maroša. Trener: Ante Šimundža.

Začetna postava Domžal: Mulalić, Vuklišević, Šoštarič Karič, Klemenčič, Käit, Sikošek, Pišek, Markuš, Svetlin, Ibričić kap., Kolobarić. Trener: Dejan Djuranović.

Srečanje vodi Roberto Ponis iz Kopra.

1: Začetek tekme.

3: Mura je začela silovito: Mandić zadeva vratnico, v nadaljevanju akcije z leve strani strelja Maroša po tleh, Mulalić za kratko brani, Maruško pa ni uspel priti do žoge.

5: Sedaj dve priložnosti za Domžale, a Obradović uspešnejši od Kolobarića in Svetlina.

7: Sreča za Muro: Kolobarić si je priigral prosto pot za strel, nato pa meril precej mimo vrat.

8: Na drugi strani po podaji Maroše Kous pošilja žogo čez vrata. Za zdaj odlična in odprta tekma. Pozna se prisotnost gledalcev, zaradi česar imajo oboji veliko pozitivne energije.

11: Izjemen strel Mandića: mojstrsko si je zaustavil žogo in takoj iz prve sprožil zelo natančno, a Mulalić se je izkazal z izvrstno parado.

12: Po podaji Maroše Mandić tokrat malo manj uspešen po strelu z glavo.

20: Predložek Svetlina pred vrata spretno lovi Obradović.

23: Sedaj odličen predložek Šturma, a le malce previsok za Bobičanca.

26: Po hitri akciji Mure strel Horvata po tleh, a z njegovo slabšo, desno nogo, zato je Mulalić brez težav posredoval.

32: Tokrat sreča za Domžale: po še enem odličnem predložku je z glavo streljal Maroša, Mulalić je bil že premagan, a je žoga švignila za malo mimo vratnice.

34: Po hitrem protinapadu Horvata strelja Bobičanec, vendar naravnost v naročje Mulalića.

36: Tokrat nevarnejši strel Horvata z levico, a je žoga šla spet mimo vratnice.

38: Rumeni karton Bobičanec.

40: Izvrstna podaja Horvata do Maroše, ta je podaljšal do Kousa na desno stran, slednji je močno sprožil, Mulalić je žogo odbil v Marošo, od tega pa se je ta odbila nazaj do Mulalića.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

42: GOOOOL 1 : 0 Amadej Maroša! Zasluženo vodstvo Mure. Kouter je prodrl po levi strani in s podajo lepo našel Kousa, ki je ob drugi vratnici z glavo poslal žogo do Maroše, ta pa se je hladnokrvno rešil Šoštariča Kariča in z desnico mirno pospravil okroglo usnje v mrežo. 

45: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

To je to. To je igra, ki so jo navijači Mure pričakovali že na prejšnjih dveh tekmah, še posebej pa v Kidričevem, kjer bi s takšnim zanosom, kot ga kažejo danes, črno-beli prav gotovo slavili. Silovito, odprto, ofenzivno in z izjemnim tekaškim tempom je Mura v prvem polčasu napadla Domžale in nanizala kar enajst strelov na vrata, za zdaj eden pa je bil dovolj za zasluženo vodstvo. Tudi Domžale so imele svoje priložnosti, a veliko pove podatek, da je njihov najboljši igralec doslej vratar Ajdin Mulalić.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

46: Začetek drugega polčasa.

48: Bobičanec močno strelja povsem z desne strani in le malo je manjkalo, da ni zadel.

50: Napadalci Mure so lepo nastavili žogo za Šturma na desni strani, ki je bil povsem sam. A Klemen ni strelec in je žogo poslal prek vrat.

54: Pišek poskuša z daljave, Obradović pa v dveh poskusih kroti žogo.

56: Rumeni karton Käit.

58: Menjava pri Domžalah: Podlogar namesto Piška.

61: Rumeni karton Kolobarić.

65: Izjemna reakcija Obradovića, ki je po natančni podaji Svetlina in strelu z glavo Kolobarića žogo odbil čez vrata v kot. 

68: Spet Obradović rešuje Muro. Predložek Podlogarja z desne strani se je spremenil v nevarni strel, soboški vratar je odbil žogo do Markuša, ta pa jo je nazadnje poslal za centimeter prek prečnika. 

70: GOOOOOOL 2 : 0 Luka Bobičanec! Maroša je z desne strani s podajo po tleh perfektno nastavil žogo Bobičancu, ta pa je takoj streljal in zadel spodnji del prečnika, od koder se je žoga odbila v gol.

72: Rumeni karton Podlogar. 

75: Mura zelo blizu tretjemu zadetku: Horvat po močnem strelu z levico  trese vratnico.

77: GOOOOOOOOL 3 : 0 Tomi Horvat! Tokrat Horvat vendarle uspešen: po samostojnem prodoru po levi strani s svojo levico zadeva daljši kot.

81: Menjava v napadu: Štrakl in K. Cipot namesto Mandića in Maroše.

83: Rezervist Vuk strelja močno z daljave, a za malo mimo vrat.

85: Rumeni karton Šturm.

86: Menjavi pri Muri: Klepač in Đurak namesto Bobičanca in Horvata.

87: Rumeni karton Štrakl.

87: Menjava pri Domžalah: Černe namesto Klemenčiča.

90: Do strela Štrakl, a Mulalić zanesljivo brani.

90: Tri minute dodatka.

92: Po podaji Klepača strelja Cipot, a naravnost v Mulalića.

93: Nevaren predložek Domžal z desne strani, Obradović pa s poletom iz svojih vrat in odbijanjem žoge rešuje Muro pred morebitnim zadetkom.

93: Konec tekme. 3 : 0.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Več kot zaslužena zmaga Mure, ki si je tako že zagotovila Evropo in ostaja še v igri za naslov prvaka. V drugem delu je za malenkost spustila prestavo, vendar je ostala napadalno usmerjena, zato je zadela ob pravem trenutku in nato še potrdila zmago pred svojimi gledalci na zadnji tekmi te sezone v Fazaneriji. Kaj bi šele bilo, če bi Mura takšno hitro, odločno in napadalno igro prikazala proti Bravu in Aluminiju? Tokrat je sprožila skupno kar 19 strelov na vrata, ker pa so tudi Domžale imele svoje priložnosti, je bila ta tekma prava reklama za slovenski nogomet. Sedaj je jasno, da bo odločitev o prvaku padla v soboto popoldne v Ljudskem vrtu na derbiju med Mariborom in Muro.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

prva-liga mura---domžale 35.-krog