vestnik

Prvi zmagi Arconta in Pomurja

Vestnik.si, 19. 10. 2021
Niko Časar
Arcont je tokrat dosegel prepričljivo zmago.
Šport

V 3. krogu 2. državne rokometne lige sta radgonski Arcont in soboško Pomurje dosegla prvi zmagi v novi sezoni.

Arcont je v Radencih premagal Kronos iz Logatca z 32 : 21 (16 : 12). 

Radgončani so tekmo odlično začeli in v 6. minuti povedli s 5 : 1. Po minuti odmora so gostje zaigrali nekoliko bolje in zaostanek znižali na dva zadetka (9 : 7). A domača obramba na čelu z vratarjem Ninom Peršo je tokrat delovala zelo dobro in gostom ni dovolila veliko možnosti za preobrat. Radgončani so dobro igro v obrambi nadgrajevali tudi z uspešnimi napadi. Prednost je tako iz minute v minuto naraščala in igralci Arconta Radgone so se na koncu zasluženo veselili prepričljive zmage.

Matej Rojht je za radgonsko ekipo prispeval kar 14 zadetkov, Marko Cotič 7, Jure Ratnik 6, Adrian Plohl 2, Blaž Bratkovič 2 in Boštjan Šijanec 1. 

V naslednjem krogu je Arcont prost, nato pa v 5. krogu gosti ekipo Ajdovščine.

RK_ArcontRadgona_Č_2021-22
Arhiv RK Arcont Radgona
RK Arcont Radgona.

Tudi rokometaši Pomurja so dosegli prvo zmago v sezoni. Na Ptuju so bili boljši od domače Drave s 30 : 25 (17 : 14). Boštjan Žižek Cvetko je za soboško ekipo prispeval kar 12 zadetkov, Ganiu Basri 3, Luka Šerbinek 3, Jernej Hedl 3, Gregor Falež 3, Anej Sever 2, Dorian Kocan 2, Nik Črešner 1 in Niko Zver 1.

Že ta petek ob 20. uri se bosta v dvorani OŠ III v Murski Soboti pomerila Pomurje in še edina ekipa s 100-odstotnim izkupičkom, namreč Velika Nedelja. Igralci Pomurja imajo na tekmi priložnost, da se maščujejo za poraz na Žikijevem memorialu pred štirimi tedni.

Pred tekmo, ob 18:20, bo "mali pomurski rokometni derbi" starejših dečkov B med Pomurjem in Arcontom Radgono.

rokomet, 2
Niko Časar
Boštjan Žižek Cvetko je k zmagi Pomurja prispeval 12 zadetkov.

rokomet 2.-drl arcont pomurje