vestnik

Pucončanke favoritkam odvzele niz

Vestnik.si, 27. 12. 2021
Niko Časar
Murexin-Kema Puconci - Formis 1 : 3.
Šport

Odbojkarice puconske ekipe Murexin - Kema so leto sklenile s porazom. V Zeleni dvorani v Puconcih so izgubile z vodilnim Formisom iz Hoč z 1 : 3.

Kljub temu, da so bile gostje favoritinje za gladko zmago, so domače prikazale eno boljših predstav v sezoni in nasprotnicam precej otežile pot do slavja. Formis je slavil s 3 : 1 (-23, 12, 16, 18).

Hočanke so po izenačenem začetku (7 : 7) z delnim izidom 6 : 2 prišle do občutnejše prednosti, a se gostiteljice niso predale. Izenačile so na 14 : 14. Pred vstopom v končnico niza so gostje vodile z 20 : 18, nato pa je sledil preobrat Pucončank, ki so povedle z 22 : 20. Gostje so izid izenačile, a so domače z dvema zaporednima točkama prišle do dveh zaključnih žog. Drugo je za veliko veselje v puconskem taboru izkoristila Maša Vnuk.

odbojka-ženske, kema-puconci, žok-ljutomer, 0-:-3
Niko Časar
Murexin-Kema Puconci - Formis 1 : 3.

Gostujoči trener Miloš Milić je po nepričakovano izgubljenem nizu povzdignil glas, njegove varovanke pa so v nadaljevanju dvoboja pričele igrati bistveno boljše. Tudi z menjavami in rošadami v igri je gostujoči trener dvignil raven svoje ekipe, ki ni več dovolila presenečenja. Gostiteljice, ki so se sicer srčno borile, niso bile več v stanju zaustavljati napadalnih akcij gostij, ki so tudi odlično izvajale začetne udarce in povzročale domačinkam težave pri sprejemu. Najučinkovitejši v vrstah puconske ekipe sta bili Nina Kovač (16) in Maša Vnuk (13). Pucončanke so letošnje nastope v 1. B ligi končale na zadnjem, osmem mestu (3 točke), a so predvsem v zadnjih tekmah dokazale, da bodo imele ekipe, ki proti njim ne bodo igrale zavzeto, nemalo težav.

odbojka-ženske, kema-puconci, žok-ljutomer, 0-:-3
Niko Časar
Murexin-Kema Puconci - Formis 1 : 3.

odbojka-ženske murexin-kema-puconci formis-hoče