vestnik

Pucončanke jutri ob 17. uri na prvi tekmi finala

Vestnik.si, 26. 5. 2023
Jure Zauneker
Blažka Harkai bo glavno orožje puconske ekipe v finalu končnice.
Šport

Po lanskem letu, ko so igralke Keme končale na drugem mestu, letos znova naskakujejo naslov. Na prvi tekmi finala končnice prve ženske lige se bodo v petek doma udarile z aktualnimi prvakinjami.

V finale končnice prve slovenske lige, ki se začne 27. maja, se je pri članih po slavju s 4 : 2 na odločilni, tretji tekmi z ekipo Interdiskont uvrstil Maribor. Pomembno zmago je pri Mariborčanih prispeval Prekmurec Tomaž Roudi, s tem ko je v prvem dvoboju s 3 : 1 premagal Mitjo Horvata, še enega Prekmurca. Horvat je ugnal Gregorja Komca in v dvojicah s soigralcem Darkom Jamškom še Komca in Roudija s 3 : 0, vendar je bilo to premalo za uvrstitev v finale. Drugi finalist je ekipa ŠD SU iz Novega mesta.

puconci, namizni-tenis-ženske, ntk-kema-puconci, ntk-krka
Jure Zauneker
Ana Kovačec.

V finalu članic pa so igralke Keme - Murexina in to soboto ob 17. uri se bodo v Zeleni dvorani Puconci na prvi tekmi pomerile z aktualnimi državnimi prvakinjami, ljubljansko ekipo Kajuh - Slovan. Druga tekma bo 3. junija, morebitna tretja pa 10. junija. Tudi lani sta se v finalu udarili ti ekipi, Ljubljančanke pa so bile boljše z 2 : 0 v skupnih zmagah.

puconci, namizni-tenis-ženske, ntk-kema-puconci, ntk-krka
Jure Zauneker
Ema Crnkovič.

namizni-tenis kema-puconci kajuh-slovan končnica
Kaj zdaj berejo drugi