vestnik

Radenski odbojkarji napredovali v pokalu in se izkazali z dobrodelnostjo

Vestnik.si, 8. 1. 2024
Arhiv kluba
Radenčani s svojimi navijači v Mežici.
Šport

Od pomurskih odbojkarjev so prvi na delo v novem letu odšli Radenčani, ki so v Mežici odigrali zaostalo tekmo 4. kroga pokala Slovenije. Ob spodbujanju svojih navijačev so brez večjih težav premagali domačo ekipo Dr-Mr, končni izid je bil 0 : 3.

Izidi nizov: 23 : 25, 14 : 25, 15 : 25.

Točke za radensko ekipo so dosegli: Jure Neudauer 15, Nik Marič 15, Teo Založnik 9, Anej Horvat 4, Vid Horvat 3, Bojan Javornik 3, Andraž Kavnik 3, Gal Marič 1. 
Radenčani so prikazali odlično igro in zasluženo zmagali. Na koncu so se zahvalili nasprotni ekipi za športno igro ter pohvalili sijajno navijanje v obeh navijaških taborih. V moštvu Dr-Mr je igral tudi župan občine Mežica Mark Maze in pokazal, da mu odbojka ni tuja. Za domačo ekipo je navijal tudi znani slovenski igralec Janez Škof.  
Radenci so se tako uvrstili v osmino finala pokala Slovenije in se bodo 7. februarja v svoji športni dvorani pomerili s slovitim Calcitom iz Kamnika.
Radenski klub je organiziral avtobusni prevoz na tekmo v Mežico in se zahvalil posebej svojim navijačem, s katerimi so pomagali zbrati lep znesek v dobrodelne namene. Srečanje je namreč imelo dobrodelno noto, saj so zbirali sredstva za štiriletnega Miloša iz Velenja, ki ima zelo redko kruto bolezen kože, imenovano bulozno epidermilozo. V mežiškem društvu so zato skušali zbrati čim več denarja za stroške bivanja v ZDA, kjer bo januarja že operiran in začel z zdravljenjem.
Drugi del zbranih sredstev bo namenjen za šolski sklad OŠ Mežica za zimsko šolo v naravi, ki si je nekateri ne morejo privoščiti.

odbojka, pokal-slovenije, dr-mr, mežica, radenci
Arhiv kluba
Radenčani s svojimi navijači v Mežici.

odbojka pokal-slovenije dr-mr radenci