vestnik

Radgonski rokometaši premagali vodilno ekipo

Vestnik.si, 16. 4. 2023
Niko Časar
Arcont Radgona - Kočevje 34 : 30.
Šport

Radgonski Arcont je v četrtem medsebojnem srečanju v aktualni sezoni vendarle uspel ugnati vodilno Kočevje. V domači dvorani je slavil s 34 : 30 (17 : 16).

Radgončani so v 4. krogu končnice 2. DRL v skupini A odigrali eno boljših, če ne celo najboljšo tekmo sezone. Z garanjem v obrambi ter hitro in kombinatorno igro v napadu so skozi celotno srečanje nadzorovali rezultat. Gostje, ki so si že zagotovili napredovanje v 1. B ligo v naslednji sezoni, so na tekmi vodili le v 33. minuti (17 : 18). Na to vodstvo so Radgončani odgovorili s tremi zaporednimi zadetki in nato na krilih glasnih navijačev prednost počasi višali vse do šestih zadetkov (30 : 24). Kočevci so poskušali tudi s sedmimi igralci v polju, a domači niso popuščali in so se na koncu zasluženo veselili zmage ter prejeli glasen aplavz svojih navijačev, ki jih je v novi športni dvorani v Gornji Radgoni iz tekme v tekmo več.

rokomet, 2
Niko Časar
Arcont Radgona - Kočevje 34 : 30.

Zadetke za Arcont so prispevali: Matevž Žunič 9, Tine Podlunšek 6, Aljaž Breznik 6, Boštjan Šijanec 5, Marko Cotič 5, Blaž Bratkovič 2, Jernej Hedl 1. Pri gostih sta največ golov dosegla Žiga Mihelič (8) in Robert Škotnik (7). 

V naslednjem krogu Arcont Radgona gostuje pri Kronosu v Logatcu.

rokomet, 2
Niko Časar
Arcont Radgona - Kočevje 34 : 30.

Pomurje je v 4. krogu končnice skupine B 2. DRL v Murski Soboti izgubilo s ptujsko Dravo s 25 : 41 (12 : 23). 

Gole za Pomurje so dosegli: Niko Zver 8, Leo Granfol 5, Mitja Kuhar 4, Ganiu Basri 2, Julian Kocan 2, Armin Subašić 1, Luka Filip Ružič 1, Aleš Pintarič 1 in Nej Rožman Rader 1. Najboljši strelec pri gostih je bil Tim Kocijančič s 7 zadetki. V naslednjem krogu Sobočani gostujejo v Novi Gorici. 

rokomet 2.-drl arcont-radgona kočevje
Kaj zdaj berejo drugi