vestnik

Rajbar je zanikal govorice o odhodu Dakuja in ocenil kadrovanje v prestopnem roku

Vestnik.si, 10. 1. 2023
Aleš Cipot
Denis Rajbar
Šport

Športni direktor Mure Denis Rajbar je v pogovoru za spletno stran kluba spregovoril o zadnjih kadrovskih premikih v klubu.

Spomnimo, da so klub nedavno zapustili Alen Kozar, Nik Lorbek in Luka Bobičanec, v Mursko Soboto pa prišli Filippo Tripi, Florijan Raduha, Ivan Šarić, Lazar Zličić in Nikola Jovićević. Rajbar pravi, da so z doslej opravljenim v prestopnem roku zadovoljni, nekatere aktivnosti pa še potekajo. "Upam, da bomo do sredine drugega tedna zaključili z vsemi prihodi in odhodi, tako v članski kot v mlajših selekcijah. Vsem želimo omogočiti, da se v miru pripravljajo na začetek prvenstva." 



Mlajše selekcije so okrepili Timotej Brkić, Luka Turudija in Luka Močiler. Prva dva sta priprave začela s člansko ekipo, vendar bosta zaigrala tudi za mladinsko selekcijo, tretji pa bo nastopal pri kadetih. Rajbar ob tem pravi, da so vse mlade igralce pripeljali z željo in mislijo, da bodo v prihodnje zaigrali za člansko moštvo, ob tem pa dvignili nivo v mlajših selekcijah. Športni direktor meni, da je ekipa v primerjavi z jesenskim delom boljša. "Mislim, da je boljša tako ekipa, kot vzdušje v ekipi. Seveda pa bo to potrebno pokazati na terenu, kjer od svojih ciljev ne bomo odstopali, saj verjamem, da je ta ekipa dovolj sposobna, da jih uresniči. Vse okrepitve, ki smo jih pripeljali, so bile pod drobnogledom že nekaj časa in to na igralnih položajih, kjer smo bili najbolj v deficitu. Ob tem pa smo z enim očesom pogledovali tudi proti novi sezoni in pravilom, ki prihajajo v slovenski nogomet," zatrjuje. 



Rajbar je tudi zanikal namigovanja, da bi Mirlind Daku lahko zapustil Muro. Pojasnil je, da je za igralca situacija jasna in dogovorjena že od začetka novembra. "Tako z agentom kot z Mirlindom smo se vse dogovorili in Mirlind je v letu dni, odkar je pri nas, vedno držal besedo. Osijek bi ga lahko iz posoje vrnil do 31. decembra 2022, po tem datumu ga ne more vrniti nazaj ali prodati brez našega soglasja. Daku ostaja v Muri vsaj do poletja in želimo si, da bo na koncu tudi kralj strelcev prve lige. Zapisi o njegovem morebitnem odhodu so nepreverjeni in samo vnašajo nepotreben nemir med navijače," je jasen športni direktor črno-belih. 

domžale, mura, mirlind-daku
Aleš Cipot
Daku bo ostal v Muri.

V spomladanskem delu prvenstvu bodo imeli status posojenih nogometašev Jan Đapo, Miha Kompan Breznik in Samsindin Ouro. Rajbar je v pogovoru še dejal, da je v zaključni fazi prestop Tia Cipota, Josip Majić pa si lahko poišče nov klub. Odhodov tako po njegovih besedah naj ne bi več bilo, razen, če se zgodi kaj zelo nepričakovanega. Spomnimo še, da so v minulih tednih pogodbo s klubom podaljšali Klemen Pucko, Gregor Balažic in Kai Cipot. »Pogodbe smo podaljšali z nekaterimi nosilci igre, želimo, da je jedro ekipe sestavljeno iz domačih igralcev. Seveda smo okrepitve pripeljali v sodelovanju z glavnim trenerjem, kot je bila to praksa v preteklih letih. Damir se je v tem letu dni veliko naučil, nabral izkušnje v prvenstvu, v Evropi in verjamem, da bo želja in motivacija po tem, da se dvignemo na lestvici še večja, kot je bila doslej," je zaključil. 

kai cipot, nš mura, podaljšanje pogodbe
NŠ Mura/FB
Kai Cipot in Denis Rajbar

mirlind-daku nš-mura denis-rajbar