vestnik

Rajbar se je odzval na besede iz tabora Celja. "Edini plus Celja je denar, vse ostalo je na strani Mure," je jasen

Robert Balantič, EkipaSN, 22. 12. 2022
Aleš Cipot
Denis Rajbar
Šport

Poročali smo o tem, da je NK Celje zainteresirano za Luko Bobičanca, njihov generalni direktor je spregovoril tudi o denarju. Sedaj se je na njegove izjave oglasil še športni direktor NŠ Mura Denis Rajbar. Kaj pravi?

V Fazaneriji so besede generalnega direktorja Celja Valerija Kolotila poskrbele za kar nekaj vznemirjenja, oglasil se je športni direktor Denis Rajbar. "Opažam, da je gospod Kolotilo obseden z Muro, saj že eno leto v medijih govori samo o nas. Zato se bom prvič in zadnjič glede Celja oglasil tudi jaz," je začel snovalec kadrovske politike v prekmurskem nogometnem hramu. "Najprej naj gospod generalni direktor razloži, na kakšen način je k njim prišel Matko Obradović in kaj so o njem govorili dober mesec dni pred tem, ko so ga predstavili kot veliko okrepitev? Luka Bobičanec je igralec Mure, s trdno in dobro pogodbo, zato lahko ceno zanj postavljamo samo mi. Luka dobro ve, kakšno odškodnino pričakujemo v zameno za njegov odhod. In ta vsota je znana tudi Celju ter drugim interesentom. Pod to ceno ga ne bo dobil nihče, sploh pa ne Celje!

nš mura, letališče, odhod, moldavija
Aleš Cipot
Luka Bobičanec

Da je Luka Bobičanec nezadovoljen pri Muri? Seveda, to nam je dobro znano! Kako ne bi bil pri tej praksi Celja? Najprej se zagrejejo za igralca, ponudijo 150.000 evrov letne plače, nato pa, ko je potrebno stvari konkretizirati, 'stisnejo rep' med noge in se umikajo od prestopa. Denarja za plače je kot kaže več kot dovolj, za odškodnino se ga ne najde. Očitno njihova želja pripeljati Luko Bobičanca v Celje ni tako močna, kot so mimo vednosti kluba predstavljali agentu in igralcu v zadnjih mesecih. Da o tem, kako v nasprotju z vsemi pravili so poteze Celjanov, ki mislijo, da si lahko privoščijo vse, niti ne govorim. Primerjajte pluse Mure in Celja. Edini trenutni plus Celja, ki pa ne vzdrži na dolgi rok, je denar. Vse ostalo - od navijačev, nogometnega okolja, športnih uspehov in vsega ostalega, je na strani Mure. Dobro se spomnim lanskoletne izjave gospoda Kolotila, da Murini igralci nimajo perspektive. Dvanajst mesecev za tem imajo v Celju polovico teh 'neperspektivnih' igralcev. Zanima me, kaj si danes ti igralci mislijo, ko se z nasmehom fotografirajo z gospodom, ki je o njih zaničevalno govoril in negira svoje besede iz meseca v mesec. Ne glede na vse, je klub vedno nad vsemi. Mura je nad Robertom Kuzmičem, Denisom Rajbarjem, Luko Bobičancem ali komerkoli, ki je kakorkoli povezan z Muro. V preteklosti je že nekaj igralcev izkoristilo privilegije, za katere so mislili, da jim pripadajo na podlagi preteklih zaslug. To se pri Muri ne bo zgodilo nikoli več. Marsikomu smo v dobri veri šli preveč na roko, pa nas je potem za hrbtom izdal.

Mura je stabilen klub, ki financira samega sebe. Mura nima nobenih posojil ali obveznosti do lastnikov. Pri nas vse bazira na navijaški podpori, sponzorjih, evropskih tekmovanjih in prodaji igralcev. Poslovanje Mure je transparentno in čisto, vsaka plača je točna in jasna. Za prihodnost Mure se ni bati. Vse to smo v zadnjih letih že dokazali s prestopi igralcev v tuje klube in tudi v kratkem bomo to ponovno dokazali. Še enkrat bom ponovil: v klubu se ukvarjamo z uresničevanjem zastavljene strategije in se ne mislimo ukvarjati z drugimi klubi," je bil Denis Rajbar zelo konkreten.

mura celje denis-rajbar luka-bobičanec