vestnik

"Ranjenci" premagali velikega favorita: Mura - Olimpija 3 : 0

Vestnik.si, 25. 4. 2021
Aleš Cipot
Mura : Olimpija
Šport

V 30. krogu PLTS sta se v Fazaneriji merila zdesetkana Mura in vodilna Olimpija v tekmi, ki bi jo lahko označili kot derbi. Dvoboj ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Mure: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Kouter, Ouro, Pucko, Kous kap., Bobičanec, Maroša, K. Cipot. Trener: Ante Šimundža.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

Začetna postava Olimpije: Frelih, Delamea, Savić, Korun, Elšnik kap., Pungaršek, Pavlović, Fink, Bosić, Ivanović, Vombergar. Trener: Goran Stanković.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

Srečanje vodi Dragoslav Perić iz Kranja.

1: Začetek tekme.

2: Kakšna priložnost za Muro! Ouro je z odlično globinsko podajo pred vrata poslal Marošo, ta pa je streljal po tleh preveč po sredini, tako da je Frelih žogo odbil z nogo. 

5: Znova Ouro v akciji. Po kotu Bobičanca je streljal proti vratom, Frelih se je vrgel in za kratko odbil žogo, nato pa je Maroša nad njim napravil prekršek.

10: Sedaj nevarna Olimpija: po podaji Finka je iz voleja sprožil Bosić, vendar je bil Obradović dobro postavljen in je v dveh poskusih ukrotil žogo.

13: Po prodoru in podaji Karničnika takoj z desne strani močno strelja Maroša, vendar točno v Freliha.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

13: Na drugi strani spet nevaren Bosić, ki je tokrat poskušal z merjenim strelom, Obradović pa s parado odbija žogo v kot. 

34: Po dolgem obdobju mrtvila končno spet nekaj vznemirjenja: po podaji Bobičanca z leve strani se je žoga kotalila vzporedno z gol črto vrat Olimpije, Maroša pa ni prišel pravočasno do okroglega usnja, da bi ga potisnil v mrežo. 

38: Ouro si je priboril žogo in močno streljal z velike daljave, a precej mimo vrat. Vendar je to recept, ki ga domači premalo koristijo, saj večkrat pridejo do možnosti, da bi lahko sprožili proti vratom, pa se odločajo za nadaljnje podaje, ki pa običajno ne najdejo cilja.

44: Tokrat res strel Bobičanca z daljave po tleh, a s premalo moči, tako da je Frelih brez težav zaustavil žogo.

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

Po dobrem začetku je Mura po petnajstih minutah nerazumljivo stopila s plina in igra je takoj postala slabša. Malce več napadalnosti je pokazala spet pred koncem prvega dela, vendar ni prišla do zares nevarne priložnosti. Črno-beli imajo veliko posest žoge (65%), a za zdaj ostajajo brez koristi od tega. 

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

46: Začetek drugega polčasa.

48: GOOOOL 1 : 0 Luka Bobičanec! Evrogol Murinega nogometaša. Z leve strani mu je žogo lepo nastavil Maroša, Bobi pa je sprožil z daljave in zadel levi zgornji kot vrat Olimpije. Po zadetku je takoj stekel do tribune in v objem kaznovanemu Staniši Mandiću.

52: Rumeni karton Korun.

56: Rumeni karton Pavlović.

58: Ivanović je prodrl po levi strani in streljal, vendar mimo vrat, Obradović pa je imel tudi svoj krajši kot dobro pokrit.

61: Kakšna škoda! Mura je izvedla lepo akcijo po desni strani, po kateri je Maroša prodrl po desni strani in streljal, žoga pa le kakšnih 10 cm mimo vrat.

62: Nova velika priložnost za Muro: Bobičanec je preigraval po levi strani in močno streljal, Frelih je žogo le s težavo odbil, Maroša pa je hitri reakciji poslal žogo čez vrata. 

63: Rumeni karton Ouro.

65: Bobičanec bi skoraj kaznoval napako obrambe Olimpije, a se je Frelih le pravočasno vrnil v gol.

66: Spet nevaren Maroša. Po odlični podaji iz sredine se je prebil po levi strani in z desnico že premagal Freliha, a je žoga na poti v mrežo zadela Delameo in se odbila v kot.

67: Po kotu Bobičanca je po strelu z glavo za las zgrešil Maruško. Mura v teh trenutkih izjemno nevarna, Olimpija pa v rahlem "knockdownu".

70: GOOOOOL 2 : 0 Žiga Kous! Zasluženo povišanje vodstva Mure. Znova je nevarno streljal Maroša, Frelih je žogo spet samo kratko odbil, na pravem mestu pa je bil tokrat kapetan Mure in zabil okroglo usnje v mrežo.

71: Menjava pri Olimpiji: Kurež namesto Bosića. 

75: GOOOOOOL 3 : 0 Jan Gorenc! Lepa akcija Mure. Cipot iz sredine na desno do Kousa, ta pa z natančnim predložkom na glavo Gorencu, ki je streljal z glavo, žoga pa se je od prečnika odbila čez črto in v mrežo. Mura je v drugem delu popolnoma preplavila Olimpijo.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

79: Dvojna menjava pri Olimpiji.

79: Priložnost za četrti zadetek Mure po podaji Maroše, a je Cipot pred vrati prepočasi reagiral in branilci gostov so rešili situacijo.

80: Še ena menjava pri Olimpiji.

83: Menjava pri Muri: Horvat namesto Koutra.

86: Nova menjava pri Muri: Đurak namesto danes odličnega Bobičanca.

88: Dvojna menjava pri Muri: Štrakl in Žižek namesto Maroše in Cipota.

90: Rumeni karton Savić.

90: Tri minute dodatka.

93: Konec tekme. 3 : 0.

Več kot zaslužena zmaga Mure, predvsem po zaslugi izvrstnega drugega polčasa in razpoloženega tria Bobičanec - Maroša - Kous.

Črno-beli so si spet priborili nazaj tretje mesto na lestvici.

plts mura olimpija-ljubljana 30.-krog