vestnik

Rekordna odškodnina uradno potrjena: Shabanhaxhaj bo združil moči z Dakujem

Vestnik.si, 25. 1. 2024
NŠ Mura
Dardan Shabanhaxhaj se seli v Rubin iz Kazana.
Šport

Dardan Shabanhaxhaj po letu in pol zapušča Mursko Soboto in se seli v vrste ruskega Rubin Kazana, kjer bo združil moči z nekdanjim Murašem, Mirlindom Dakujem.

Črno-beli potrdili kadrovskao novico iz Turčije, Dardan Shabanhaxhaj zapušča Muro. Avstrijski napadalec se je k Muri preselil junija 2022, takrat kot posojen član Sturma iz Gradca, letos poleti pa je dokončno prestopil k Muri. V prvi sezoni je Dardan v Muri odigral 30 tekem v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel en zadetek ter prispeval dve asistenci. V letošnji sezoni so bile njegove številke veliko bolj zgovorne. Dardan je bil po polovici sezone prvi strelec Mure, na devetnajstih tekmah je dosegel sedem zadetkov in ob tem prispeval še tri asistence. Domača tekma z Domžalami v 19. krogu Prve lige Telemach je bila tako njegova zadnja za čarno-bejle. Dardan se namreč za rekordno odškodnino seli v ruski Rubin Kazan, kjer bo ponovno zaigral skupaj z Mirlindom Dakujem.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: »Prestop Dardana v ruski Rubin Kazan je še en dokaz več, da je Mura primerna in prava sredina za mlade nogometaši, ki želijo napredovati in storiti korak naprej v karieri. Najprej z igranjem v Muri, kasneje pa s prestopom v katerega izmed večjih klubov. Da smo na pravi poti, kažejo tudi primeri in prestopi iz preteklosti. Pred Dardanom je to uspelo že lepemu število nogometašev, pri čemer gre najbolj izpostaviti prodaje Tia Cipota, Tomija Horvata in Žana Karničnika. Tudi Mirlind Daku je v Muri dobil prepotrebne minute, da je lahko pokazal svoj potencial in si zagotovil prestop. Dardanu bi se rad zahvalil za to leto in pol, ki ga je preživel z nami in mu želim vse dobro v nadaljevanju kariere«.

Dardan Shabanhaxhaj: »Najprej bi se rad zahvalil vsem v klubu, ki so me toplo sprejeli in poskrbeli, da sem se počutil kot doma. Hvaležen sem predsedniku in športnemu direktorju za izkazano zaupanje, da sta me pripeljala v Muro in trenerjem, ki so mi dali priložnost, da dokažem kaj znam. Zahvala tudi mojim soigralcem, brez njih mi to ne bi uspelo. Hvaležen sem našim navijačem, ki so nas spodbujali v dobrih in težkih časih, še posebej v težjih časih je bilo pomembno čutiti njihovo podporo. Navijači Mure, ki jih izjemno spoštujem, si zaslužijo samo najboljše. Verjamem, da se bo Mura dvignila in ponovno dosegla uspehe kot v preteklosti«.

dardan-shabanhaxhaj prestop nš-mura prestopni-rok odhod