vestnik

(FOTO IN VIDEO) Remi po vnovični golijadi Brava in Mure

Tomo Köleš, 25. 9. 2019
Aleš Cipot
Bravo : Mura
Šport

Nogometaši Brava in Mure so se v uvodni tekmi 11. kroga PLTS v Ljubljani razšli s 3 : 3. Črno-beli so viseli na robu poraza, a sta jih rešila Bobičanec in Obradović.

Bravo - Mura 3 : 3 (1 : 1)

Športni park Šiška Ljubljana, 800 gledalcev, sodnik: David Šmajc (Kranj).

Strelci: 0 : 1 Mulić (14), 1 : 1 Matko (38), 2 : 1 Abdurahimi (49), 3 : 1 Ogboyi (55), 3 : 2 Bobičanec (64), 3 : 3 Bobičanec (33).

Rumeni kartoni: Mensah, Agboyi; Kouter, Brkić.

Bravo: Gril, Abdurahimi (Nukić, 80), Ogboyi kap., Krcić, Ihbeisheh, Mensah, M. Matko, Žinko, Ogungbaro (Primc, 68), Vrljičak, A. Matko (Đajić, 94). Trener: Dejan Grabić.

Mura: Obradović, Šturm (Karničnik, 72), Karamarko, Maruško kap., Pucko, Kouter, Brkić, Bobičanec, Šušnjara (Horvat, 84), Bubnjar (Maroša, 60), Mulić. Trener: Ante Šimundža.

Nogometaši Brava in Mure so ponovili golijado iz 2. kroga, ko je bilo v Fazaneriji 4 : 3 za črno-bele. Mura je tokrat zaostajala že za dva gola, a ji je remi z dvema zadetkoma prinesel Luka Bobičanec. Ob tem pa ne gre pozabiti na obrambe Matka Obradovića, saj je imel Bravo v drugem delu vrsto sijajnih priložnosti.

Začelo pa se je dobro za četo Anteja Šimundža, ki je v prvo enajsterico postavil Andrijo Bubnjarja in Fejsala Mulića. To se mu je obrestovalo v 14. minuti, ko je po podaji Bubnjarja z leve strani z glavo zadel Mulić - 0 : 1.

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Mura bi lahko tekmo popolnoma obrnila v svoj prid, če bi v 17. minuti zadel Luka Šušnjara, ki je s pobegom prišel sam pred vrata, a je nato streljal izredno slabo. 

Potem pa so Sobočani začeli igrati stihijsko, kot da bi bili zadovoljni z minimalnim vodstvom. Kazen za to in za zapravljeno priložnost Šušnjare je prišla v 38. minuti, ko je Jaka Ihbeisheh pobegnil po desni strani in podal v sredino, tam pa je Aljoša Matko iz igre izvrgel tako Matica Maruška kot Klemna Pucka in zabil žogo pod prečko - 1 : 1. 

Še več zadetkov je bilo v drugem polčasu. Že v 49. minuti je Besart Abdurahimi uprizoril prodor skozi obrambo Mure in streljal. Ob tem je žoga rahlo oplazila Maruška in končala v mreži Obradovića - 2 : 1. 

V 55. minuti je po podaji Alena Krcića močno streljal kapetan domačih Ovbokha Agboyi in dosegel prekrasen zadetek, ob katerem se je žoga zabila v levi zgornji kot vrat Obradovića - 3 : 1. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Mura je bila na robu poraza, a potem ko sta veliki priložnosti zapravila Ibrahim Mensah in Matko, je v 64. minuti znižal Bobičanec, ki je po akciji Nina Koutra in podaji Šušnjare z leve strani zadel - z glavo, kar je prava redkost ob Bobijevih golih - 3 : 2. 

A njegova noga je bila na pravem mestu v 77. minuti, ko je po podaji Koutra žogo pred vrati odbil Matevž Matko, vendar le na drugo stran do Bobičanca, ki je med tekom sprožil na prvo z desnico in zadel - 3 : 3.

V 80. minuti se je nato zgodil eden ključnih trenutkov. Bravo je imel v eni akciji kar tri izjemne priložnosti, saj so eden za drugim streljali Mustafa Nukić, Mensah in Luka Žinko, a je vse tri strele ubranil Obradović. 

Mura je imela v sodnikovem dodatku celo priložnost za zmago. Po prostem strelu Bobičanca in odbitku je Tomi  Horvat podal pred vrata, kjer je zelo dobro iz prve streljal Mulić, a se je tokrat izkazal domači vratar Domen Gril. Glede na videno sta si moštvi zasluženo razdelili po točko.

Danes sta tekmi 10. kroga v drugi ligi odigrali tudi beltinska in lendavska ekipa. Tako Beltinci kot Nafta sta iztržili remi 1 : 1, potem ko sta oba zaostajala. V Krškem je najprej zadel Lovre Čirjak, a je v 94. minuti za presenetljivo točko Beltinec poskrbel Alan Hočevar. 

V Ravnah na Koroškem je Fužinar povedel z golom Žana Medveda, v 61. minuti pa je za Nafto izenačil Jaka Bizjak. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

nogomet prva-liga bravo mura 3-:-3