vestnik

Rene Maček tretji na svetovnem prvenstvu

Tomo Köleš, 6. 7. 2019
Niko Časar
Rene Maček. 
Šport

V italijanskem mestu Lonato je bilo svetovno prvenstvo v streljanju z lovsko puško šibrenico, kjer so v slovenski reprezentanci sodelovali člani družine Maček iz Bodonec: Rene, Jasmina in Boštjan.

Vsi trije so sicer članiStrelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote.17-letni Rene Maček, ki bo letos postal polnoleten, dijak 3. letnika Srednje tehnične in poklicne šole v Murski Soboti, je na svetovnem prvenstvu v posamični mladinski konkurenci zasedel tretje mesto in dobil bronasto medaljo. Vpetih serijah je zadel 118 od 125 tarč in v velikem finalu zaostal le za Brazilcem Leonardom Lustozo in Fincem Matiasom Koivo. To je Renejevnajvečji športni dosežek v njegovi karieri.


V ekipni konkurenci je bila mladinska reprezentanca Slovenije četrta. Ob povratku v domače Bodonce, kjer so mu priredili prisrčen sprejem, sta mladega strelca med drugimi pozdravila Karel Pojbič, predsednik soboškega strelskega društva, in Jože Fartek, predsednik puconske športne zveze.


Boštjan Maček, aktualni članski evropski prvak in nosilec dveh bronastih odličij iz evropskih prvenstev v Beogradu in na Pragerskem, je tokrat zadel 117 tarč, kar ga je uvrstilo na 27. mesto. V ženski konkurenci je Jasmina Maček zadela 106 tarč in zasedla 42. mesto.V zadnji tekmi prvenstva sta Jasmina in Boštjan Maček v mešanih dvojicah končala na 23. mestu, zadela pa sta 135 tarč.

strelstvo Rene Maček bronasta medalja svetovno prvenstvo 2019 Boštjan Maček Jasmina Maček sprejem