vestnik

"Riera ob vsakem porazu spretno uporablja Mourinhovo taktiko," pravi Grabić. Razkril je, kaj se je po tekmi zgodilo med njima

Vestnik.si, 21. 3. 2023
Luka Vovk
Šport

Trener Mure Dejan Grabić je sinoči gostoval v oddaji Pod prečko, ki jo predvajajo na programu Sportklub. Spregovoril je tudi o tem, kaj se je po nedeljskem derbiju med Muro in Olimpijo dogajalo med njim in ljubljanskim trenerjem Albertom Riero.

Spomnimo, da je Španec po tekmi Grabića obtožil, da ga je užalil. V nedeljo zvečer se je soboški strateg vzdržal komentarja na to temo, je pa svoj pogled na dogajanje razkril včeraj. Kaj je povedal? 



Sprva je dejal, da Olimpija v tej sezoni igra neverjetno. "Brez trohice sarkazma so ključni ljudje v tej zgodbi Albert Riera, Matevž Vidovšek, Mario Kvesić in vsa ekipa in cel sistem Olimpije. To je odlično, zasluženo in čestitam že zdaj, ker bodo prvaki," meni. Nadaljeval je z opisom dogajanje med njim in Riero. "Na posnetku je videna tretja konfrontacija. Jaz sem bil v odličnih odnosih do takrat z Albertom. Name se ni spravljal nikoli do zdaj, kot se je na druge trenerje, klube. Prva reakcija, ko naj bi mi dal roko in čestital ... bilo bi normalno, če bi rekel, srečo ste imeli, bunker ste igrali. Ampak se zgodi, daš roko. Jaz jo dam. Namesto tega me je napadal, naše igralce, našo ekipo, s podobno izjavo, kot smo jo slišali že ničkolikokrat. V tem trenutku sem v angleščini rekel, Albert, odstrani se, nočem govoriti s tabo," je opisoval. 

mura, dejan-grabić, tiskovna-konferenca, trener
Aleš Cipot
Spregovoril je o tem, kaj se je po nedeljskem derbiju med Muro in Olimpijo dogajalo med njim in ljubljanskim trenerjem Albertom Riero.

Grabić je nadaljeval s tem, da je Riera od takrat dalje rinil vanj in vsakič dobil enak odgovor. "Albert, prosim, odstrani se, nočem govoriti s tabo, ker nisi korekten. To je vsa resnica. Tretjič, ko me je začel grabiti, sem odreagiral. To je spet distrakcija od tega. Mislim, da to zelo spretno uporablja ob vsakem porazu. To je Mourinheva taktika, se pravi, da narediš škandal, da odvrneš pozornost od vsebine na igrišču. Zdaj se mi spet pogovarjamo o brezveznih stvareh, namesto da bi se pogovarjali o igralcih Olimpije, Mure, talentih, o taktiki," tako trener črno-belih. Zatrdil je še, da Rieri ni izrekel žaljivke, ampak angleško besedno zvezo 'f*** off' v trenutku, ko ni bil spoštljiv od ekipe in do Mure.

So bile sodniške poteze pravilne? 

Na tekmi so dileme vzbujale tudi nekatere sodniške odločitve. V rubriki oddaje Sodniški kotiček je nekdanji sodnik Damir Skomina komentiral dogajanje v 48. minuti, ko je glavni sodnik Alen Borošak dosodil drugo 11-m na tekmi za Olimpijo in izključil domačega Kuzmića. "Pravilna odločitev. Zakaj? Ker ni boja za žogo, manjka ta faktor, da bi lahko znižali iz izključitve na opomin. V kolikor bi igralec želel posredovati za žogo, in tudi če bi spotaknil igralca, bi se pogovarjali le o opominu, tu pa se vidi, da mu je cilj igralec, in da ga za vsako ceno želi onemogočiti," je razložil Skomina. Kaj pa v 70. minuti, ko je Estrada dobil (le) rumeni karton, ko je nogo dvignil proti glavi Mihelaka? "Dejansko ni intenzitete, njegova sreča je tudi, da ga je zadel z nartom, ne s klini. Prišlo je do nepremočnega kontakta v ramo in zaradi tega je opomin," tako Skomina. 

dejan-grabić albert-riera derbi dogajanje konflikt