vestnik

Robi Markoja dvakrat zmagal na kontrolni tekmi v Ljubljani

Vestnik.si, 20. 6. 2022
Facebook SD Štefana Kovača Turnišče
Markoja se je odlično odrezal na kvalifikacijskem turnirju za sestavo reprezentance z MK puško.
Šport

Član SD Štefana Kovača Turnišče Robi Markoja je v Ljubljani nastopil na drugi kontrolni tekmi za sestavo reprezentance z malokalibrsko puško.

Slovenska reprezentanca bo septembra tekmovala na evropskem prvenstvu v Wroclawu na Poljskem in oktobra na svetovnem prvenstvu v Kairu.

V Ljubljani so strelci nastopili v dveh disciplinah, in sicer v trojnem položaju 3 x 20 (strelov) in v disciplini 60 (strelov) leže.

Med člani je Markoja zmagal v obeh disciplinah. V trojnem položaju s 580 krogi, drugi je bil Rajmond Debevec iz Olimpije (576), tretji Erik Kandare iz Cerknice (574), Dušan Ziško iz SD Kolomana Flisarja Tišina (557) je zasedel 5. mesto.

V disciplini 60 leže je Markoja v zahtevnih vetrovnih razmerah slavil zelo suvereno, saj je imel pred drugim zasledovalcem skoraj 10 krogov prednosti. Končni vrstni red najboljših v tej disciplini: 

1. Robi Markoja 623,3 

2. Erik Kandare 613,5

3. Oto Strakušek (Trbovlje) 612,2

6. Dušan Ziško 611,2

robert markoja arhiv
arhiv Ekipe
Robert Markoja

Markoja je trenutno na poti nove preizkušnje. V naslednjih dneh bodo namreč člani slovenske reprezentance nastopili v Arhusu na Danskem na evropskem pokalu s puškami velikega kalibra na 300 metrov.

strelstvo, robi-markoja, budimpešta, bronasta-medalja
Facebook SD Štefana Kovača Turnišče
Markoja je v Ljubljani slavil v obeh disciplinah.

strelstvo robi-markoja kontrolna-tekma ljubljana