vestnik

Rokometaši Arconta do točke v 1. krogu

Vestnik.si, 4. 10. 2023
Arhiv kluba
Arcont Radgona.
Šport

Arcont Radgona je v prvi tekmi nove sezone 2. DRL gostila ekipo Sevnice, ki je lani izpadla iz 1. B-lige. V zelo zanimivem in napetem srečanju sta se moštvi večkrat izmenjali v vodstvu, na koncu pa si zasluženo razdelili točke, izid je bil 34 : 34 (19 : 21).

Kot zanimivost naj omenimo, da so trije igralci skupaj dosegli več kot polovico vseh golov na tekmi. Pri gostih sta bila strelsko razpoložena Jurij Zbašnik (9 golov) in Amel Fatić (8), medtem ko je pri Radgončanih blestel Matevž Žunič z 18 zadetki. Za Arcont so gole prispevali še: Marcel Maier (5), Aljaž Breznik (3) ter Adrian Plohl, Boštjan Šijanec, Jernej Hedl in Blaž Bratkovič (vsi po 2). V naslednjem krogu Arcont gostuje v Logatcu.

Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote so v 1. krogu izgubili v Mariboru z ekipo Branika s 37 : 22 (16 : 7). Pri Braniku je največ zadetkov (8) dosegel Nej Rožman Rader, ki je še lani igral za Pomurje, za soboško ekipo pa so gole prispevali: Armin Subašić, Jaka Ovsenjak (oba po 5), Leo Granfol (4), Niko Zver (3), Luka Filip Ružič, Dorian Kocan (oba po 2) in Julian Kocan (1). V 2. krogu bo Pomurje gostilo ptujsko Dravo.

rokomet 2.-drl arcont-radgona sevnica