vestnik

(FOTO) Rokometaši Arconta po dolgem času spet pred svojimi gledalci

Vestnik.si, 5. 6. 2021
Jure Zauneker
RK Arkont Radgona, RK Drava Ptuj
Šport

V zadnji domači tekmi sezone v 2. DRL je radgonski Arcont gostil ptujsko Dravo. V dvorani v Radencih so bili po dolgem času spet prisotni gledalci, srečanje pa sta vodila najboljša slovenska sodnika.

V zanimivi in izenačeni tekmi so se zmage veselili gostje. Končni izid je bil 27 : 30. V prvem polčasu sta se ekipi večkrat menjali v vodstvu, a na odmor so z rahlo prednostjo odšli Radgončani (16 : 14). Gostje so takoj na začetku drugega dela rezultat znova obrnili v svojo korist in prednosti do konca tekme več niso izpustili iz rok. Čeprav so se domačini trudili, jim nikakor ni uspelo ujeti Ptujčanov. Zelo se je poznalo, da so gostitelji igrali praktično z eno samo menjavo. Ob nekaterih že tako odsotnih igralcih je bila na klopi večina igralcev poškodovanih in niso mogli pomagati soigralcem na igrišču. Strelci zadetkov za Arcont: Matej Rojht 9, Matevž Žunič 5, Marko Cotič 5, Adrian Plohl 4, Boštjan Šijanec 3 in Marko Kralj 1. 

radenci, rokomet, rk-arkont-radgona, rk-drava-ptuj
Jure Zauneker
RK Arkont Radgona, RK Drava Ptuj

Kot zanimivost omenimo, da sta tekmo sodila trenutno najboljša slovenske sodnika David Sok in Bojan Lah. Zanju je bila to »ogrevalna« tekma pred odhodom na sklepni turnir lige prvakov, kjer bosta prihodnji  konec tedna sodila polfinale med PSG-jem in danskim Aalborgom, nato pa ju čaka še odhod na olimpijske igre v Tokiu.

rokomet 2.-drl arcont-radgona drava-ptuj