vestnik

(S TRIBUNE) Beltinčani bi potrebovali lendavski denar, Lendavčani beltinsko miselnost

Robert Balantič, 29. 9. 2023
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.
Šport

V obeh primerih bi bila to idealna kombinacija. Slišati je utopično! Vsaj za zdaj ...

V pretekli sezoni so Beltinčani poželi obilo simpatij ljubiteljev nogometa na Slovenskem, ki bolj podrobno spremljajo dogajanje na drugoligaškem prizorišču. Njihova podoba je bila všečna, užitek je bilo spremljati njihove tekme, na katerih so bili povrhu še (relativno) uspešni. Peto mesto je bil spodoben dosežek, a po nekaterih poletnih odhodih je prevladovalo prepričanje, da ga bo v aktualnem prvenstvu težko ponoviti. Toda v »šumi« se na takšne napovedi niso ozirali, dobro so kadrovali in še naprej delajo korake naprej. Nadvse temperamentni Damjan Gajser s svojimi (mladimi) varovanci opravlja odlično delo.

V preteklem obdobju je ekipa, v igri katere je nemogoče spregledati avtomatizme, ki razkrivajo kakovostno delo na treningih, umetniški vtis nadgradila s tekmovalnostjo, kar razumljivo prinaša še boljše rezultate. V dozdajšnjih 810 minutah so kanarčki le enkrat okusili grenkobo poraza, izkupiček na zadnjih šestih preizkušnjah je pet zmag in remi. Pogled na lestvico je temu primeren, drugega mesta z zgolj točko zaostanka za vrhom bržčas niso pričakovali niti največji optimisti, ampak medtem so »obrnili ploščo« in že govorijo o prvoligaškem pridihu.

Za to je vendarle prezgodaj, hkrati se zdi, da organizacijski ustroj kluba v tem trenutku za elito še ni pripravljen, da o omejenih finančnih sredstvih, s katerimi čarajo Beltinčani, niti ne govorimo. Vsekakor pa je navdušujoča ambicioznost Markov, ki je gotovo posledica dejstva, da so na najbolj odgovornih položajih nogometni ljudje. Klobuk dol za doslej storjeno, le streljaj stran je precej drugače. V 15 kilometrov oddaljeni Lendavi po zaslugi madžarske vlade že lep čas ne poznajo besedne zveze pomanjkanje denarja, zato pa toliko bolj primanjkujejo ambicioznost in nogometni, tekmovalni ljudje, ki bi bili za dobre dosežke pripravljeni storiti marsikaj in še veliko več.

Na vznožju živopisnih vinogradov se je naselilo lagodje oziroma zadovoljstvo s povprečjem brez pretiranega stresa, ki (začuda?) ustreza vsem akterjem zgodbe. Za uspešnost bi potrebovali le drugačno miselnost. Beltinsko, če hočete, na drugi strani bi Beltinčani za morda odločilen korak naprej potrebovali lendavske bilance. V obeh primerih bi bila to idealna kombinacija. Slišati je utopično! Vsaj za zdaj ...

nafta beltinci nogomet