vestnik

(S tribune) Čarno-bejla krf

Damjana Nemeš, 19. 5. 2022
Aleš Cipot
Krvodajalska akcija "Čarno-bejla krf"
Šport

V nekaterih najmočnejših evropskih nogometnih ligah se je boj za naslov državnega prvaka že končal, marsikje se bo šele v zadnjem krogu. Tudi prvaka prve slovenske nogometne lige bomo dobili to nedeljo, ko bo znano tudi, ali bo Muri uspelo zasesti želeno tretje mesto na lestvici in tako doseči še drugega od letos zadanih ciljev.

Prvega, ponovno uvrstitev v evropska tekmovanja, so že izpolnili, za drugega morajo na domačem stadionu nujno premagati trenutno vodilno ekipo Maribor. Olimpija, s katero se črno-beli borijo za tretje mesto, mora ob tem v gosteh pri Celju izgubiti.


Misli Sobočanov so usmerjene na sklepno dejanje te sezone, temu primerno potekajo tudi treningi in priprave, kljub pomembnemu cilju, za katerega se bodo igralci v nedeljo na zelenici Fazanerije gotovo borili do zadnjih moči, pa so v črno-belem klubu našli čas še za dobrodelnost. Potem ko so se v preteklosti že izkazali z zbiranjem denarja in materialnih dobrin za pomoči potrebne, so se tokrat odločili za nekoliko drugačno plemenito dejanje. Ker se zavedajo, da potrebe po krvi naraščajo še posebej v poletnih mesecih, ko tudi zaloge krvi v bolnišnicah kopnijo, so s partnerji organizirali krvodajalsko akcijo Čarno-bejla krf. Kot so poudarili, je krvodajalstvo eno izmed najbolj plemenitih dejanj, ki jih lahko človek naredi za sočloveka. Dejstvo, da so tudi športniki velikokrat tisti, ki zaradi hujših poškodb potrebujejo kri, je gotovo pripomoglo k njihovi odločitvi.

mura, krvodajalska-akcija, čarno-bejla-krf
Aleš Cipot
Krvodajalska akcija "Čarno-bejla krf"

Niso pa nogometaši Mure edini, ki se zavedajo, kako pomembna je kri pri reševanju življenj. Krvodajalska akcija Vijol'čna kri, ki jo vrsto let organizira Nogometni klub Maribor, je medijsko ena najbolj odmevnih v Sloveniji, dobro obiskane so bile tudi krvodajalske akcije, ki sta jih s pomočjo partnerjev v preteklosti organizirala nogometna kluba Nafta iz Lendave in Lipa. Ker šport povezuje ljudi in jim daje občutek pripadnosti, ni presenetljivo, da takšni zgledi vlečejo. Športniki, ki so vzorniki mnogim, lahko s svojimi dejanji pritegnejo številne in tako posredno prispevajo k dobrobiti ljudi.

čarno-bejla-krf krvodajalska-akcija-nš-mure