vestnik

(S tribune) Covid ritem

I.B., 28. 11. 2020
Bobo
V šestih dneh je oddala štiri negativne izvide, a morala kljub temu ostati v hotelski sobi.
Šport

V šestih dneh je oddala štiri negativne izvide, a morala kljub temu ostati v hotelski sobi.

Spet je prišlo obdobje športnega obrata. Nekateri športniki si bodo v naslednjih tednih polnili izpraznjene baterije, nato pa se počasi začeli pripravljati za novo sezono, ki bo, tako vsaj vsi upamo, bolj normalna. Končale so se dirke v moto športih, pa tudi teniška igrišča za dvoboje na najvišjem nivoju bodo nekaj časa samevala. So pa sedaj spet prišli na svoj račun ljubitelji zimskih športov. Minuli konec tedna je že postregel z alpskim smučanjem in smučarskimi skoki, sledijo pa še druge panoge. 

SMUCANJE
Reuters
V Leviju na Finskem, ki je pred tednom gostil dve tekmi svetovnega pokala, ni vse potekalo po željah.

V Leviju na Finskem, ki je pred tednom gostil dve tekmi svetovnega pokala, ni vse potekalo po željah. Manjkale so članice švedske reprezentance. Razlog lahko uganete. Koronavirus. Okužbo so potrdili pri njihovem glavnem trenerju, smučarke pa so morale kljub negativnim izidom testiranja ostati v karanteni. Najbolj opisno je pogled na to na instagramu dala smučarka Anna Swenn-Larsson. Zapisala je, da je v šestih dneh oddala štiri negativne izvide, a mora kljub temu sedeti v hotelski sobi. To ni poštena igra, je pristavila, finske oblasti, ki so zahtevale tak postopek, pa so bile deležne kritik tudi nekaterih drugih smučarskih zvezdnikov.  


Vprašanje je, kakšna bo komaj začeta sezona. Nekateri bodo presmučali večino strmin, drugi precej manj. Ritem svetovnega pokala bo postajal vse bolj zgoščen. Če bodo okužbo staknili v najbolj neugodnem trenutku ali bodo takrat napoteni v karanteno, bodo tisti, ki tekmujejo v vseh disciplinah, v tednih zgoščenih tekem ostali brez številnih preizkušenj. S tem pa tudi brez točk. 

Nova uradna žoga za tekme UEFA Lige prvakov
Arhiv
Nad napornim razporedom negodujejo tudi nekateri nogometni trenerji.

Če smo že pri tekmovalnem ritmu, nad napornim razporedom negodujejo tudi nekateri nogometni trenerji. Sploh tisti, ki z ekipami nastopajo na več frontah in imajo zaradi poškodb ali okužb varovancev čedalje krajšo klop. Jürgen Klopp, trener Liverpoola, pravi, da je igranje v sredo in nato že v soboto ob 12.30 kriminal, ki se mora nehati, sicer ne ve, ali bo sezono končal z enajstimi igralci. Odločevalci o terminih tekem so po njegovem posredni krivci za več poškodb. Temu prikimava tudi Pep Guardiola, ki meni, da je treba športnike zaščititi, več ur za njihovo regeneracijo pa bo prineslo boljše nogometne predstave. Tudi v slovenskem nogometnem prvenstvu bodo klubi do 19. decembra odigrali še šest tekem. Kdor bo uspešno preskočil te izzive, bo prezimil na vrhu ali vsaj tik pod njim.  

koronavirus šport