vestnik

(S TRIBUNE) Jalovo početje?

Ines Baler, 11. 11. 2022
Martin Metelko
Evropsko prvenstvo prenaša nacionalna televizija, na kateri se bodo čez deset dni začeli tudi prenosi tekem svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju.
Šport

Končne odločitve očitno še ni, športni navdušenci pa bodo morali še naprej znati uspešno krmariti med operaterji, njihovimi ponudbami in iskati rešitve za prenose tekem, ki si jih želijo ogledati. Seveda tako, da zanje odštejejo nekaj denarja ali pa pozabijo nanje.

Slovenske rokometašice so se z dvema zmagama v skupinskem delu evropskega prvenstva, ki ga skupaj organizirajo Slovenija, Severna Makedonija in Črna gora, prebile v drugi del tekmovanja. Ta poteka v ljubljanskih Stožicah, v skupini I so bile sinoči njihove prve tekmice v boju za polfinale Hrvatice, nasproti jim bodo stale še Norvežanke in Madžarke. Evforije v državi še ni čutiti, je pa pričakovati, da bo do nje prišlo, če se bodo uspešni nastopi rokometašic nadaljevali. Se bodo Stožice na tem prvenstvu lepo zapolnile in bodo imele igralke bučno podporo s tribun in igralca več za dober rezultat na domačem terenu? Slovenci to znamo in lahko še enkrat dokažemo. 



Evropsko prvenstvo prenaša nacionalna televizija, na kateri se bodo čez  deset dni začeli tudi prenosi tekem svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju. To bo prvi zimski mundial, 20. novembra ob 17. uri po slovenskem času ga bodo z uvodno tekmo odprli nogometaši države gostiteljice in Ekvadorja. Tokrat si bodo lahko največji športni spektakel po televiziji ogledali vsi slovenski ljubitelji nogometa, še naprej pa bo zanimivo spremljati sago o prenosu drugih športnih dogodkov, tako na reprezentančni kot klubski ravni. Spomnimo, da je vlada septembra potrdila seznam pomembnejših športnih dogodkov za televizijski prenos, na podlagi katerega bo lahko te brez dodatnega plačila spremljala večina prebivalcev. Te dogodke naj bi prenašala RTV ali medijska hiša, katere program lahko spremlja vsaj 75 odstotkov prebivalcev Slovenije.

slovenija ženski rokomet reprezentanca
Profimedia


Toda zdaj kaže, da gladko ne bo šlo. Iz družbe United Media, ki spada v skupino United Group, v katero spada Telemach, ki ima v programski shemi Sportklub, je bilo namreč sporočeno, da so ustanovljeni v Luksemburgu, zato zanje veljajo predpisi tiste države in ne Slovenije. Tamkajšnji regulator avdiovizualnih vsebin je Slovenijo opozoril, da bi moral biti seznam dogodkov notificiran po postopku v skladu z direktivo EU o avdiovizualnih medijskih storitvah in objavljen v uradnem listu EU. Končne odločitve očitno še ni, športni navdušenci pa bodo morali še naprej znati uspešno krmariti med operaterji, njihovimi ponudbami in iskati rešitve za prenose tekem, ki si jih želijo ogledati. Seveda tako, da zanje odštejejo nekaj denarja ali pa pozabijo nanje. 

s-tribune rokomet operaterji