vestnik

(S TRIBUNE) Konec opravičilom o neodgovornih posameznikih

Vestnik.si, 8. 3. 2024
alesfevzer.com
Šport

Kot hiša iz kart so se podrle tudi iluzije večine slovenske nogometne javnosti, da bodo pri Nogometnem klubu Maribor končno sprejeli kazen disciplinskega sodnika NZS in se posvetili svojim predstavam na zelenici.

Z začetkom spomladanskega dela prvenstva v drugi slovenski nogometni ligi so v tekmovalnem ritmu vsi trije največji prekmurski klubi. Dva sta v tem nemirnem morju že naletela na zelo ostre čeri, ki so naredile velike luknje v njuni barki. Pri Muri so se hitro razblinile pobožne želje, da bo prihod novega trenerja odpravil težave, ki obstajajo že od prej, in da se bo krivulja takoj začela obračati navzgor. 



Tudi pri Nafti se je takoj razpršilo upanje, da bo pot do naslova prvaka in uvrstitve med elito zacementirana, samo če ponovi večino predstav iz jesenskega dela. Tekma z Gorico je pokazala, da se bo treba za to spomladi še dvakrat bolj potruditi, je pa treba priznati, da povsem objektivne slike lendavskega moštva še nismo dobili, saj je tri četrtine omenjenega srečanja odigralo kadrovsko oslabljeno. Najprijetneje so presenetili pri Beltincih in zelo ilustrativno je, da so imeli od vseh omenjenih v pripravljalnem obdobju tudi najboljše rezultate. In tako omajali trditve mnogih trenerjev, med njimi Vladimirja Vermezovića, da izidi na pripravah niso pomembni za nadaljevanje prvenstva. Vsaj za zdaj se je pokazalo, da so precej pomembni.

Kot hiša iz kart so se podrle tudi iluzije večine slovenske nogometne javnosti, da bodo pri Nogometnem klubu Maribor končno sprejeli kazen disciplinskega sodnika NZS in se posvetili svojim predstavam na zelenici. Namesto tega še naprej igrajo vlogo žrtve velike zarote in pri tem skušajo skoraj celotno krivdo ob Muri zvaliti na neimenovanega posameznika.

Ta posameznik iz vrst mariborskih »navijačev« je s svojim dejanjem poškodoval sedem ljudi in že iz Maribora krenil z namenom, da bo povzročil izgred. Že pri tem dejstvu bi se morala nehati vsa razpravljanja o kazni. Preglejte malo nedavno zgodovino, kolikokrat je bil NK Maribor že kaznovan zaradi incidentov Viol in koliko izgredov so te povzročile, dostikrat že pred začetkom tekem. Zato je skrajni čas, da se naredi konec opravičilom o »neodgovornih posameznikih«. Ker če bi vse te doslej tudi v resnici odstranili, danes na tribuni za Viole več ne bi bilo skoraj nikogar.

s-tribune navijači