vestnik

(S TRIBUNE) Kvote in virus

Andrej Bedek, 4. 2. 2022
Aleš Cipot
Spomladanski del se za črno-bele začne že v sredo z zaostalo tekmo v Stožicah.
Šport

Nobena forma ne pomaga, če zaradi zdravja ne smeš nastopiti.

Listek s športnimi stavami ima natančno določen rok trajanja. V nedeljo je moj zdržal od 9.10 do 19.55. Kvota 8 na remi med Švedsko in Španijo je obetala dobitek, dokler ni desnokrilni igralec Niclas Ekberg – med evropskim prvenstvom je bil okužen s koronavirusom – zadel sedemmetrovke za zmago s 27 : 26 že po izteku igralnega časa. Ni veliko rokometašev, ki bi si upali v ključnem trenutku vreči s polno močjo proti nasprotnikovemu vratarju. Ekberg si je upal, žogo je pognal nad glavo Španca v levi zgornji kot vrat.

svedska rokomet ep 22 pm
Profimedia
Ni veliko rokometašev, ki bi si upali v ključnem trenutku vreči s polno močjo proti nasprotnikovemu vratarju.

Očitno je ostal v formi kljub okužbi, najboljša smučarska skakalka te sezone, Avstrijka Marita Kramer, pa je po sobotni suvereni zmagi lahko v nedeljo le skomignila z rameni, češ nobena forma ne pomaga, če zaradi zdravja ne smeš nastopiti. Ker je bila v torek znova pozitivna na testu za koronavirus, je ostala celo brez nastopov na olimpijskih igrah. Avstrijo bi zastopala na ženski posamični tekmi 5. februarja in na mešani ekipni tekmi dva dni pozneje. Priložnost za slovenske orlice in orle? Smučarski skoki so v tem času paradni konj slovenskega športa. Rokometaši so klavrno pogrnili na celi črti.

peking olimpijske
Dreamstime
Smučarski skoki so v tem času paradni konj slovenskega športa.

Najbolj vznemirljivo vprašanje zame na naboru stav ta teden pa je vseeno, ali se bodo igralci Mure po precej nenadnem odhodu zelo avtoritativnega in ambicioznega vodje Anteja Šimundže sprostili in v še bolj atraktivnem in napadalnem slogu ubranili naslov državnega prvaka ali pa igra moštva, ki ga je prevzel Damir Čontala, ne bo več imela ne repa ne glave. Mlačni nastopi v Turčiji še niso prinesli odgovora, ponuja pa ga Športna loterija. Mura ima kvoto 5, da bo ubranila naslov, njeni konkurenti pa kotirajo tako: Maribor 2,20, Koper 2,60 in Olimpija 2,80.

Spomladanski del se za črno-bele začne že v sredo z zaostalo tekmo v Stožicah, kjer je pričakovati večje število golov – za več kot 3,5 gola je kvota 3,25 –, bržkone vsaj z mojega navijaškega stališča še zmago Mure nad Olimpijo, kar je vredno 3. Morda pa bo tudi tu vmes posegel virus. Lani novembra je že.

s-tribune mnenje olimpijske-igre plt