vestnik

(S TRIBUNE) Mura – Barcelona 2 : 0

Andrej Bedek, 7. 10. 2021
Aleš Cipot
Tottenham : Mura
Šport

Ko je Kane po tekmi odnesel domov žogo, s katero je dosegel hattrick, si je ob Santosu oddahnilo še 651 ljudi, ki so zaposleni v upravi nogometnega kluba Tottenham. Šest, kolikor jih je zaposlenih v Muri, pa je lahko zadovoljno sedlo v letalo na poletu domov.

Ko je Žiga Kous pred enim tednom na tekmi v Londonu z izvrstnim strelom zmanjšal zaostanek na 1 : 2, je trenerja Tottenhama Nuna Santosa prisilil, da je za zmago na zelenico poslal najboljše može. »Ko imaš serijo slabih rezultatov, načeto samozavest in trenerja, ki mora reševati svojo službo, je Mura ekipa, proti kateri želiš igrati. Na koncu pa je moral Nuno na zelenico poslati Kana, Sona in Mouro, da se je rešil nove sramote,« so po zmagi s 5 : 1 neprizanesljivo zapisali pri časopisu The Sun. Ravno omenjene menjave na tekmi med Tottenhamom in Muro so tehtnico dokončno nagnile na stran Otočanov. Kane je namreč do konca obračuna zlahka zabil trikrat in postavil končni izid.

Napadalno usmerjeni španski velikan Barcelona medtem na prvih dveh evropskih tekmah sploh ni streljal na gol.

Če bi črno-beli v drugem polčasu še nekaj časa ohranjali aktiven rezultat, bi morda tekmec postal živčen in sami bi imeli možnosti za kaj več. Kous je med slavjem po zadetku, ki se je znašel med štirimi nominiranci za gol tedna v konferenčni ligi, s pogledom in dvignjeno roko občinstvu na ogromnem londonskem stadionu pomenljivo sporočil: »Tudi mi zmoremo!« Prav zato je konferenčna liga ena najboljših potez Uefe v zadnjem času. Tudi manjše klube je postavila v položaj, kakršnega si še pred nekaj leti ne bi mogli predstavljati. Mura je za preboj v konferenčno ligo prejela tri milijone evrov, kar je za klube, kot so slovenski, neverjeten znesek. In čez 14 dni se bo pomerila z Rennesom, ki je v nedeljo na kolena spravil zvezdniško ekipo Paris Saint-Germaina.

Če bi črno-beli v drugem polčasu še nekaj časa ohranjali aktiven rezultat, bi morda tekmec postal živčen in sami bi imeli možnosti za kaj več.

Ko je Kane po tekmi odnesel domov žogo, s katero je dosegel hattrick, si je ob Santosu oddahnilo še 651 ljudi, ki so zaposleni v upravi nogometnega kluba Tottenham. Šest, kolikor jih je zaposlenih v Muri, pa je lahko zadovoljno sedlo v letalo na poletu domov. Predvsem zaradi sprememb v tekmovanjih Uefe so tovrstne številke dovolj zgovorne. Zgovoren pa je tudi naslednji podatek. Mura je na dvobojih z nizozemskim Vitessejem in Tottenhamom v okvir vrat sprožila dva strela, iz enega pa zadela. Napadalno usmerjeni španski velikan Barcelona medtem na prvih dveh evropskih tekmah sploh ni streljal na gol.

Da, Žiga, tudi vi zmorete.

mura totteham uefa nogomet