vestnik

(S TRIBUNE) Nova loterija

Rok Šavel, 8. 10. 2022
Aleš Cipot
Vodstvo črno-belih se je v trenutku, ki je bil najprimernejši za šok terapijo, odločilo, da domačemu trenerju da možnost popravnega izpita.
Šport

Ko je konec lanskega leta slovensko nogometno javnost pretresala novica, da bo na trenerskem položaju v Muri priljubljenega Anteja Šimundžo zamenjal javnosti povsem neznani Damir Čontala, jih verjetno ni bilo malo, ki so bili začudeni nad takšno odločitvijo vodstva. Naslednika renomiranega nogometnega strokovnjaka, ki je bil tvorec zgodovinskih uspehov črno-belih, sta športni direktor Denis Rajbar in predsednik Robert Kuzmič videla v takrat 37-letnem članu strokovnega štaba Mure, ki se je v igralski karieri podil po zelenicah tretje slovenske nogometne lige, na tej ravni pa so bile tudi njegove dotedanje trenerske izkušnje.


Zagotovo je bila to velika loterija vodilnih, ki pa se je sodeč po rezultatih v spomladanskem delu prvenstva obrestovala, saj je Čontalova Mura na koncu sezone pristala med četverico in si zagotovila igranje v Evropi. V aktualni sezoni so se stvari obrnile na glavo. Nesrečen izpad po enajstmetrovkah v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo in blede predstave v prvenstvu s točkovnim izkupičkom pod pričakovanji zahtevne publike, ki jo je razvadila Mura iz časov Šimundže, so privedli k nemiru v slačilnici ter k vse glasnejšim pozivom po odstopu glavnega trenerja. Nezadovoljstvo je doseglo vrhunec pred zadnjim reprezentančnim premorom, ko so črno-beli na srečanju z Olimpijo v Fazaneriji zapravili vodstvo z 2 : 0.

Zdelo se je, da Čontala na tekmi z Domžalami ne bo več sedel na klopi Mure. To se ni zgodilo. Vodstvo črno-belih se je v trenutku, ki je bil najprimernejši za šok terapijo, odločilo, da domačemu trenerju da možnost popravnega izpita, in je tako na neki način izpolnilo še en loto listek. Sobočani so iz Domžal odnesli točko, ki jim jo je po predhodno zgrešeni enajstmetrovki v izdihljajih tekme zagotovil Mirlind Daku. Ta rezultat je očitno zadovoljil pričakovanja Čontalovih delodajalcev, povsem drugače pa je pri navijačih, ki bodo z veliko pozornostjo spremljali nedeljski dvoboj v Fazaneriji z visokoletečimi Celjani. Nogometaši iz knežjega mesta prihajajo v Mursko Soboto po petih zaporednih zmagah, zato je pred Čontalo, ki tudi javno priznava, da so pritiski neživljenjski, vse prej kot lahka naloga.

Bomo videli, ali bosta v nedeljo zvečer Rajbar in Kuzmič vplačala še en loto listek z isto kombinacijo.

mura, koper
Aleš Cipot
Bomo videli, ali bosta v nedeljo zvečer Rajbar in Kuzmič vplačala še en loto listek z isto kombinacijo.

nš-mura damir-čontala plt