vestnik

(S TRIBUNE) NZS odpri oči, naj pogled z Brda seže tudi na Goričko

Andrej Bedek, 23. 6. 2023
Jure Kljajić
Dva nekoč najhujša rivala (Serdica in Rogašovci) sta se morala združiti, če želita še naprej pisati nogometno zgodbo.
Šport

Zakaj je bilo treba iz lige vreči Grad, Tromejnik in Hotizo, obenem pa Odrancem le nekaj dni pred kvalifikacijskimi tekmami sporočiti, kakšen bo sploh tekmovalni sistem?

Športni novinarji osrednjih slovenskih časopisov so spregledali vlogo Erika Janže in Žana Karničnika na reprezentančni tekmi z Dansko. Absurdno je, da ima Jure Balkovec na levem boku prednost pred Janžo, ki je v ponedeljek izvrstno opravil svojo nalogo. Karničnik je s 150 odstotki človeške fizike zapiral prostor za Petrom Stojanovićem, ki očitno postaja najboljši krilni igralec v četi Matjaža Keka. Škoda tudi, da so mediji spregledali napaki Stojanovića in Andraža Šporarja, ko jima je pobegnil Pierre Hojbjerg ter podal za izenačenje. Zakaj je Stojanović mahal z rokami proti nekdanjemu članu Mure, ki danes brani barve Celja, po zadetku, pa je najbrž znano le njemu.


Stožice niso to, kar je bil kultni Bežigrad. Nedvomno. V ponedeljek sem požel kar nekaj začudenih pogledov, ko sem se na stadionu pojavil v dresu slovenske reprezentance iz leta 2000. Kaj to nosiš vendar? Čeprav smo bili v tistih časih kot skupina nogometnih navdušencev, ki je Kardeljevo ploščad preimenovala v Katančevo, tako znani, da so še policisti po golu Milenka Ačimovića proti Ukrajincem skakali z nami. Očitno mnogim spomin ne seže daleč. Hvala bogu za arhiv komercialne televizije.

slovenija danska lv
Luka Vovk
Stožice niso to, kar je bil kultni Bežigrad.

Gremo naprej. Zakaj ni več energije na tribunah ob nastopih Benjamina Šeška in drugih, zakaj se sploh nihče ne razburja, če čaka 15 minut in več, da dobi pivo po zasoljeni ceni na menda edinem nacionalnem stadionu. Predvsem zaradi odnosa NZS do preprostega navijača. Kot da so zastonj razdeljene vstopnice dovolj za sporočilo, da smo spet napolnili Stožice. Vsaj tisoč sedežev je bilo v ponedeljek praznih, NZS pa je očitno postala organizacija, namenjena sama sebi. Kar dokazuje iz dneva v dan.


Zakaj je bilo treba iz lige vreči Grad, Tromejnik in Hotizo, obenem pa Odrancem le nekaj dni pred kvalifikacijskimi tekmami sporočiti, kakšen bo sploh tekmovalni sistem? Vmes v kopici dogodkov ob jubilejih pomurskih klubov eden od vidnih predstavnikov NZS izjavi, da je predsednik zadržan zaradi obveznosti po tekmi na Islandiji in ne na Finskem. Nič čudnega, da tudi v Vestniku prvi v Sloveniji poročamo, da sta se dva nekoč najhujša rivala (Serdica in Rogašovci) morala združiti, če želita še naprej pisati nogometno zgodbo. NZS odpri oči, naj pogled z Brda seže tudi na Goričko.

s-tribune nzs